De Ziua Unirii, primarul Cristian Radu a oferit diplome vârstnicilor Mangaliei

0
746

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, joi, 24 ianuarie, la manifestările dedicate Zilei Unirii, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii, începând cu ora 13.00. La eveniment au mai fost prezenţi deputatul Victor Manea, reprezentanţi ai instituţiilor publice din localitate, alte oficialităţi de la nivel local.

Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea de către Garda de Onoare, a comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Marii Unirii.

„24 ianuarie este ziua în care armata noastră, împreună cu locuitorii municipiului Mangalia, sărbătoresc un moment istoric, cu semnificaţii deosebite: împlinirea a 154 de ani de la actul Unirii Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească”, a precizat comandorul Vasile Chirilă.

La rândul său, edilul Mangaliei a explicat că „unirea trebuie să fie cuvântul care îi leagă pe oameni, să redevenim o familie. Doar astfel, vom putea reaşeza oraşul nostru pe harta oraşelor moderne din Europa, pe cea a turismului mondial”.

Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare şi susţinerea unui moment muzical specific, de către fanfara Forţelor Navale, din care nu a lipsit Hora Unirii. Un alt moment important la care a participat edilul Mangaliei, a fost cel reprezentat de înmânarea diplomelor persoanelor vârstnice din localitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Astfel, 23 de persoane care au împlinit, 70 de ani,  80 de ani, 90 de ani şi 50 de ani de la căsătorie, au primit din partea municipalităţii un ajutor financiar şi diplome de onoare.

Conform unei hotărâri a CL Mangalia, septuagenarii primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii şi nonagenarii – 400 de lei, iar familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie – 200 de lei.

„Este un eveniment fericit, atunci când îmi revine deosebita plăcere să ofer, în semn de recunoştinţă, un mic dar acestor oameni, de la care avem multe de învăţat, fiecare dintre noi. Avem nevoie de dumneavoastră şi dorim să vă ajutăm pentru că meritaţi, aţi muncit o viaţă întreagă şi nu aţi fost, poate, răsplătiţi aşa cum ar fi trebuit”, a precizat primarul Cristian Radu.

Joi, 24 ianuarie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply