FMI recunoaşte: Am greşit cu austeritatea în România

0
667

FMI admite că politica de austeritate impusă în unele state după declanşarea  crizei economice nu a produs efectele scontate, potrivit unor documente interne  ale Fondului Monetar Internaţional, prezentate de către RomâniaTV în cadrul emisunii  “Ultima Oră”.

Sediul central al FMI

Sediul central al FMI (Foto: obiectivdesuceava.ro)

Un document de lucru al FMI elaborat în această lună arată că reducerea  cheltuielilor publice şi reducerea deficitelor au dus la efecte neluate în  calcul în momentul în care măsurile de austeritate au fost adoptate. “S-a  subestimat în mod semnificativ creşterea şomajului şi scăderea cererii interne  odată cu consolidarea fiscală”, se arată în documentul citat de RomâniaTV.

Mai mult, este pusă sub semnul întrebării austeritatea ca mijloc eficient de  ieşire din criză. “Politica de promovare a austerităţii este posibil să nu fi  reprezentat cea mai bună soluţie în cazul anumitor ţări pentru depăşirea  dificultăţilor economice determinate de criza globală”, se mai arată în  respectivul document, semnat de către economistul-şef.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/fmi-isi-face-mea-culpa-austeritatea-s-ar-putea-sa-nu-produca-efectele-scontate_62061.html#ixzz2I6E5Zyje

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply