Mangalia: Câinii comunitari, în biobaze

0
703

Câinii fără stăpân din staţiunile din Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Nepun şi Olimp vor fi ridicaţi de Primăria Mangalia şi mutaţi în biobaze, astfel încât, la 1 mai să nu mai fie picior de maidanez pe străzi.

PROBLEMĂ SPINOASĂ

Atragerea turiştilor în staţiunile din sudul litoralului, de la Olimp la Saturn, este principala preocupare a autorităţilor locale din Mangalia, care încearcă, în limita posibilităţilor financiare, să redea strălucirea de odinioară a celor şase staţiuni, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Nepun şi Olimp.

În această idee, Primăria Mangalia a trecut la refacerea infrastructurii (iluminat public, reabilitat trama stradală şi igienizat spaţiile verzi), care s-a tot degradat de-a lungul anilor. Numai că nu este suficient. În viziunea autorităţii locale, dar şi a simplilor cetăţeni, turiştii evită sudul litoralului şi din cauza câinilor fără stăpân, ale căror prezenţă şi agresivitate deranjează excesiv. Situaţia, nu tocmai de neglijat, reprezintă o adevărată problemă pentru administraţia locală din Mangalia.

Primarul spune că situaţia este delicată, pentru că reducerea numărului de câini nu trebuie să se facă neapărat prin eutanasierea animalelor, ci printr-o manieră mai blândă, care să împace pe toată lumea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Soluţia găsită de primarul Mangaliei, Cristian Radu, este simplă: sterilizarea masivă a tuturor câinilor din Mangalia, cu şi fără stăpân, cu excepţia celor de rasă. Dacă ar avea efectul scontat, soluţia ar putea fi cheia pentru multe autorităţi locale, care se confruntă cu astfel de problemă.

BIOBAZE

Până la finalizarea procesului de sterilizare, autorităţile locale din Mangalia încearcă să scape cât mai repede de câinii maidanezi din staţiuni, mai ales că, la 1 mai, va debuta noul sezon estival. Pentru a „curăţa” staţiunile de câini, primarul a decis să amenajeze cât mai repede şi cât mai multe adăposturi pentru animale. Pentru a realiza acest lucru, edilul are nevoie de acordul consilierilor locali, pentru alocarea de fonduri necesare construirii de biobaze.

„Facem eforturi ca, până la 1 Mai, odată cu deschiderea sezonului estival, animalele abandonate pe străzi să fie duse în adăposturi special amenajate, astfel încât vacanţele turiştilor să nu mai fie umbrite din acest punct de vedere”, a afirmat edilul Mangaliei, miercuri, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

În paralel cu acest lucru, administraţia locală continuă campania de sterilizare, începută anul trecut. „Sterilizarea animalelor, în special a celor fără stăpân, fără valoare chinologică, felinologică, este singura măsură eficientă şi durabilă pentru gestionarea populaţiei animalelor comunitare”, a spus Cristian Radu.

Tatian Iorga, Telegraf, Vineri, 11 Ianuarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply