Măsuri ale Comandamentul de iarnă din Mangalia

0
722

Consilierul primarului Mangaliei, Romulus Dumitana a convocat Comandamentul de iarnă, joi, 20 decembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei pentru a discuta despre stabilirea măsurilor care vor fi aplicate în următorele zile, ca urmare a vremii nefavorabile. În cadrul dezbaterilor s-a evaluat situaţia de la nivelul oraşului şi s-a luat hotărârea implicării tuturor factorilor decizionali pentru ca activităţile din localitate să nu fie îngreunate din cauza condiţiilor meteo.

Începând de ieri, firma care asigură deszăpezirea în Mangalia a intervenit pe străzi cu utilajele din dotare şi a împrăştiat material antiderapant, iar dacă va fi nevoie, societatea Polaris este pregătită să suplimenteze numărul acestora. În caz de necesitate, societatea dispune de șase lame, două sărărițe, un buldozer și un utilaj tip Mallot. Sărăriţele vor merge continuu, iar pentru curăţarea trotuarelor s-au format echipe de muncitori care participă la activitatea din teren. În zonele unde carosabilul este îngheţat, se împrăştie constant material antiderapant.

Din seara zilei de miercuri, 19 decembrie și până astăzi, 20 decembrie, în jurul orei 06.00, din cauza afectării unei linii de înaltă tensiune care alimentează mai multe localități din sudul litoralului, printre care și Mangalia, orașul nu a avut curent electric.

Din cauza lipsei de curent electric au fost afectate atât stația de apă, cât și centralele termice. Situația a revenit la normal, începând cu această dimineață, când s-a reluat furnizarea curentului electric, a apei, precum și a agentului termic către populație, în cele mai multe zone ale orașului.

Conform reprezentanților Enel, la această oră, se lucrează intens pentru a se remedia sittuația în zonele încă afectate, respectiv Cartierele Dobrogea I şi Dobrogea II, precum și câteva străzi din municipiul Mangalia. Presiunea la apă în oraşul Mangalia a intrat în normal, imediat după prânz, conform declaraţiilor reprezentantului Raja Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Societatea Goldterm care furnizează energie termică, dispune de combustibilul necesar alimentării centralelor. Referitor la alimentarea centralelor termice din oraş, accesul este îngreunat din cauza autovehiculelor parcate în perimetrul centralelor.

Reprezentanţii Goldterm fac apel la posesorii de maşini personale să înţeleagă situaţia şi să permită accesul cisternelor în zona centralelor.

De asemenea, la sediul Primăriei funcţionează permanent, Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă care preia toate solicitările cetăţenilor şi instituţiilor din localitate pe timpul avertizărilor meteorologice, are deschisă o linie telefonică la numărul 0241.75.35.02.

Membri ai Comandamentului doresc ca şi celelalte instituţii din oraş să aibă un astfel de centru, pentru buna colaborare între instituţii. Oamenii străzii vor fi şi ei duşi în adăposturi. La acest moment nu au fost înregistrate cazuri de persoane îngheţate.

Corpul de control al Primăriei a înştiinţat agenţii economici despre responsabilitatea de a-şi curăţa trotuarele din faţa spaţiilor comerciale.

MangaliaNews.ro, Joi, 20 decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply