COD GALBEN DE VISCOL / Tot sudul litoralului a rămas, aseară, în beznă

0
633

farmec.ro
carturesti.ro%20

electricaaproximativ9000deconsum-1355989945.jpg

Liniile de înaltă tensiune din sudul litoralului au fost afectate aseară de viscolul puternic şi precipitaţiile care se transformau instantaneu în gheaţă pe echipamentele electrice.

Astfel, la ora 19,10, toată zona de sud a litoralului, de la Eforie până la Mangalia, a rămas în beznă. „Zona respectivă era alimentară cu electricitate prin şase staţii de transformare şi, din cauza vântului puternic, a fost declanşată o avarie care a antrenat în galopaj conductoarele liniilor de înaltă tensiune. Conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate”, precizează Biroul de presă al ENEL Distribuţie Dobrogea.

O parte a consumatorilor a fost alimentată prompt, în 25 de minute. Însă patru linii de înaltă tensiune şi trei staţii de transformare au fost grav afectate de condiţiile meteorologice şi nu a existat posibilitatea realimentării din reţelele de medie tensiune, rămânând fără electricitate 12 localităţi: Neptun, Dulceşti, Moşneni, Pecineaga, Vânători, 23 August, Limanu, Hagieni, Arsa, Vama Veche, 2 Mai şi municipiul  Mangalia.

Echipele au intervenit cu mare dificultate din cauza vântului îngheţat ce suflă în rafale şi a condiţiilor de noapte. Se lucrează şi în prezent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cuget Liber, Joi, 20 Decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply