Fântânele: cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa a fost conectat la reţea

0
823

farmec.ro
carturesti.ro%20

Parcul de la Fântânele, judeţul Constanţa, are 240 de turbine eoliene.

Parcul eolian Fântânele/Cogealac al Grupului CEZ, cu 240 de turbine de  la General Electric (GE), a fost pus în funcţiune şi conectat la reţea.  Turbinele produc în total, 600 de megawaţi de energie curată, se arată într-un comunicat al GE.

Turbinele de la Fântânele „produc suficientă energie pentru a alimenta peste un milion de gospodării româneşti în fiecare an“, arată producătorul acestora. Proiectul foloseşte 240 de turbine eoliene de 2,5 megawaţi de la GE, printre care se află şi turbina cu numărul 1.000 din clasa de 2,5 megawaţi instalată de GE la nivel mondial.

Dobrogea are cele mai bune resurse eoliene

Ultima turbină eoliană pentru Fântânele/Cogealac a fost conectată la reţeaua regională la sfârşitul lunii noiembrie. Noul parc eolian este situat în Dobrogea, judeţul Constanţa, România, una dintre cele mai promiţătoare regiuni cu resurse eoliene din ţară.

CEZ România, proprietarul parcului, face parte din Grupul CEZ, cea mai mare companie de utilităţi din Europa Centrală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Motivele pentru care am ales GE sunt tehnologia fiabilă şi vasta experienţă a echipelor sale de proiect. Tehnologia 2,5 megawaţi oferă eficienţă, disponibilitate şi performanţă energetică, iar toate acestea ne vor garanta reuşita“, a declarat Ondřej Šafář, director de proiect CEZ.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply