Expoziţie de pictură la Primăria Mangalia

0
791

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria Mangalia a fost sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 11.00, gazda unui eveniment cultural de pictură şi grafică, intitulat: “Tinere palete ale Mangaliei”, organizat de Academia de desen a cunoscutului artist plastic, Karl Robert Perko.

La manifestarea culturală au participat poeta Emilia Dabu, reprezentanţi ai municipalităţii, consilieri locali, oameni de cultură din oraş, alte oficialităţi de la nivel local. Vernisajul expoziţional a cuprins peste 100 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de aproximativ 20 de elevi participanţi.

Tinerii artişti, elevi ai şcolilor din Mangalia şi localităţile învecinate, îndrumaţi de Karl Robert Perko au abordat cu succes tehnici de desen şi pictură, care au fost apreciate de persoanele participante. Dintre acestea amintim tehnici de lucru precum: cărbune, tuş sepia, pastel, ulei, creion, acuarelă şi anatomie artistică.

Primăria Mangalia a oferit micilor talente locale, diplome de excelenţă şi diverse cadouri. Academia de desen a luat fiinţă în anul 2008 ca o expresie a cultului pentru frumos şi artă, materializat în numeroase expoziţii ale elevilor din Mangalia.

“Toţi copiii mei sunt talentaţi, la fiecare dintre ei încerc să descopăr forma de caracter, pe care să o exprime în artă. Tinerii noştri ar trebui să exploreze cultura în România, să dăm valoare ţării în care trăim. Sperăm că, în curând, vom avea în Mangalia o Galerie de Artă, unde talentele noastre locale îşi vor putea expune lucrările”, a precizat artistul plastic, Karl Robert Perko.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, în cadrul evenimentului s-a discutat despre participarea elevilor Academiei de desen la o tabără de creaţie din Europa. Karl Robert Perko este absolvent al Universităţii de Arte Frumoase din Germania – secţia pictură şi grafică şi a participat la numeroase expoziţii din ţară şi străinătate.

MangaliaNews.ro, sambata, 15 decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply