Măsuri sociale adoptate de Consiliul Local Mangalia

0
639
starshiners.ro%20

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, vineri, într-o  şedinţă ordinară, în  cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social şi administrativ.

Unul dintre proiectele adoptate se referă la acordarea unor ajutoare financiare, în valoare de 400 de lei/persoană locuitorilor Mangaliei care împlinesc vârstele de 85, respectiv 90 de ani.

De asemenea, s-a mai aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă copiilor Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.5 din Neptun, care provin din familii nevoiaşe. Această unitate de învăţământ preşcolar va primi din partea municipalităţii, fondurile necesare acoperirii cheltuielilor pentru masa preşcolarilor, în cuantum de 10lei/zi/copil.

Alte documente administrative adoptate de către consilierii locali se referă la regulamentul de organizare şi funcţionare a Căminului de bătrâni. Astfel, pentru persoanele vârstnice care nu au venituri şi nici susţinători legali, contribuţia de întreţinere este asigurată de Consiliul Local.

Prin alt proiect de hotărâre s-a mai stabilit darea în administrare către S.C. Goldterm, a centralei termice situată în incinta Spitalului Municipal Mangalia şi a celor din instituţiile de învăţământ din oraş, precum şi centrala termică a Primăriei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Consilierii locali au mai aprobat două proiecte privind aprobarea încheierii unor contracte de asociere în participaţiune, în vederea exploatării în comun a locaţiilor cu destinaţie de difuzare presă, precum şi edificării şi exploatării în comun a spaţiilor cu destinaţie de staţii pentru mijloacele de transport în comun.

În cadrul şedinţei s-a  mai aprobat înfiinţarea Unităţii Locative de Monitorizare a serviciilor comunitare de utilităţi publice.

MangaliaNews.ro, Vineri, 14 decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply