U.S.L. a luat tot în judeţul Constanţa

0
737

U.S.L. a luat tot în judeţul Constanţa

Românii au votat schimbarea!

La nivel naţional, peste 58% dintre români au votat Uniunea Social Liberală, la alegerile parlamentare.

Românii vor majoritate U.S.L., vor premier din partea uniunii și un guvern condus de către membrii celor trei formațiuni care formează uniunea, respectiv de la P.S.D., P.N.L. sau P.C., precum și U.N.P.R., formațiune politică ai cărei lideri au bătut palma cu U.S.L. pentru o Românie puternică, o altfel de abordare a programelor și proiectelor pentru România. Acestea sunt rezultatele parțiale pe care alegerile parlamentare din 9 decembrie ni le-a arătat la câteva secunde după închiderea urnelor, atunci când exit-poll-urile au fost prezentate.

Totul pare să fi început în ianuarie 2012, la Piața Universității, și pare să se fi încheiat în cea mai cumplită zi de iarnă de până acum, când U.S.L. a înregistrat o victorie zdrobitoare în fața candidaților Alianței România Dreaptă, cei ai Partidului Poporului Dan Diaconescu, dar și a celorlaţi oameni propuși de către formațiunile politice pentru a candida la alegerile parlamentare din acest an.

Candidații Uniunii Social Liberale au reușit să ia cele mai multe procente din voturile valabil exprimate. Astfel, la Senat, rezultatele C.C.S.B. de la ora 19.00 sunt: U.S.L. – 58,3%, A.R.D. – 19,6%, P.P.D.D. – 14,1% și U.D.M.R. – 5,2%. De partea cealaltă, candidații pentru Camera Deputaților au obținut următoarele procente: U.S.L. – 56,8%, A.R.D. – 19%, P.P.D.D. – 13,8% și U.D.M.R. – 5,1%.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În aceste condiții, în conformitate cu primele calcule făcute de către specialiști, U.S.L. va avea majoritate în viitorul Legislativ, iar președintele Traian Băsescu va fi nevoit să desemneze premierul din partea Uniunii Social Liberale.

Primele declarații ale liderilor U.S.L.

La scurt timp după anunțarea primelor rezultate, declarațiile liderilor de la nivel național ai U.S.L. nu au întârziat să apară. „Aș vrea să mulțumim tuturor cetăţenilor care şi-au exercitat dreptul de vot. Ei au arătat că sunt conştienţi de faptul că dreptul la vot este esenţa democraţiei. Le mulţumesc tuturor celor care au dat votul lor U.S.L. Fără votul dumneavoastră, U.S.L. nu ar fi existat. Votul de astăzi înseamnă nu doar victoria unei formaţiuni, e cel mai mare scor politic pe care o alianţa l-a obtinut din ’90 şi până azi, e victoria împotriva regimului Băsescu, este sentinţa dreaptă, definitivă, ireconciliabilă, pe care aţi dat-o regimului Băsescu. Acest vot este sentinţa dreaptă, irevocabilă, pe care românii i-au dat-o regimului Băsescu. Anul 2012 a fost anul victoriei împotriva regimului Băsescu, iar anul 2013 trebuie să fie anul victoriei împotriva crizei şi a sărăciei. Îi asigur pe toţi românii, nu numai pe cei care ne-au votat, că programul U.S.L. reprezintă restabilirea şi consolidarea statului de drept“, a declarat președintele P.N.L., Crin Antonescu, co-președinte al Uniunii Social Liberale.

U.S.L., posibilă alianță cu U.D.M.R.!

De asemenea, direct de la Târgu Jiu, acolo unde a candidat pentru un nou mandat de deputat, prim-ministrul Victor Ponta a declarat că îşi asumă responsabilitatea de a conduce, în continuare, Guvernul U.S.L., la actualele alegeri voinţa exprimată de electorat fiind mai clară ca niciodată, fiind o majoritate absolută, recunoscută şi de Opoziţie.

„La aceste alegeri parlamentare, voinţa exprimată de electorat a fost mai clară ca niciodată. A fost o victorie obţinută cu majoritate absolută, recunoscută şi de Opoziţie. Vreau să cer tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, cu noii parlamentari, cu cei care vor face parte din noul guvern, să înţeleagă că România are nevoie de pace, o perioadă de reconstrucţie. În perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri“, a declarat Victor Ponta și a anunțat că a discutat, deja, cu liderul U.D.M.R., Kelemen Hunor, și există posibilitatea unei alianțe politice pentru formarea unei majorități stabile în viitorul Paralment.

Colegiile constănţene, câştigate toate de U.S.L.

În schimb, candidații U.S.L. Constanța au preferat să fie mai rezervați în ceea ce privește procentele exprimate de exit-poll-uri, preferând să discute despre rezultate, planuri și proiecte abia când vor exista rezultate finale ale parlamentarelor din 9 decembrie, care vor apărea astăzi, atunci când se vor fi făcut și calculele în vederea redistribuirii voturilor, acolo unde candidații din colegii nu au reușit să obțină 50% plus 1 din totalul voturilor valabil exprimate.

Totuşi, toţi cei 14 candidaţi propuşi de U.S.L. Constanţa pentru viitorul Legislativ au reuşit, potrivit vicepreşedintelui P.S.D. Constanţa, Cristinel Dragomir, să obţină peste 50 de procente, astfel încât U.S.L. Constanţa va trimite în Parlament 14 parlamentari: zece deputaţi şi patru senatori.

„Au fost numărate voturile din 300 de secţii de votare din totalul de 546 deschise şi rezultatul este constant. Sub 60% nu se mai poate lua pe municipiu, dar nici pe judeţ. La Poarta Albă şi Castelu am pierdut, dar acolo ne aşteptam. Vom vedea cum vor sta lucrurile concret după ce vor fi numărate toate voturile din toate secţiile de votare, însă un lucru este cert: Constanţa va avea 14 parlamentari U.S.L., plus parlamentarii de la alte formaţiuni, prin redistribuirea naţională“, a declarat vicepreşedintele social-democraţilor constănţeni.

La închiderea ediţiei, pe Colegiul uninominal nr. 4, care cuprinde şi localităţile Poarta Albă şi Castelu, candidatul U.S.L. reuşise să strângă peste 56% din numărul total de voturi valabil exprimate la secţiile unde se încheiase numărătoarea.

Cristina Dumitrache, 73% în comuna Peştera

Rezultatele obţinute de către candidaţi arată interesul cetăţenilor pentru programele Uniunii Social Liberale, dar şi pentru activitatea parlamentarilor, acolo unde a fost cazul. Este şi situaţia deputatei Cristina Ileana Dumitrache, care a reuşit să obţină rezultate remarcabile şi la aceste alegeri. Spre exemplu, în comuna Peştera, candidatul U.S.L. a obţinut peste 70%. Un procent asemănător pare să fi luat şi consilierul judeţean Mircea Titus Dobre, care a candidat pentru un mandat în Colegiul uninominal nr. 7 Constanţa.

De asemenea, venit de la P.D.L. în P.C. şi unul dintre cei care au promovat foarte mult proiectele şi programele U.S.L., senatorul Mircea Banias a recâştigat un nou mandat împotriva foştilor săi colegi din P.D.L., Maria Stavrositu şi Christian Gigi Chiru.

Şi pe Colegiul nr. 5, Victor Manea a obţinut peste 50% din voturi, iar pe Colegiul 7, actualul deputat Mihai Lupu şi-a adjudecat, din nou, victoria, la fel ca şi senatorul Puiu Haşotti, care a obţinut 61% din voturi.

Senatorul Nicolae Moga a reuşit să obţină şi el încă o victorie, cu un procent de peste 60%. Rezultate asemănătoare au obţinut şi senatorul Alexandru Mazăre şi deputatul Eduard Martin.

„Un mandat de forţă pe care nu-l poate ignora nici Victor Ponta şi nici nimeni altcineva“

Este declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, prim-vicepreşedintele P.S.D. Constanţa, care a declarat aseară, când încă nu se finalizase numătătoarea voturilor, că Bucureştiul va trebui să-şi întoarcă faţa spre judeţul Constanţa, rezultatele remarcabile urmând să aducă municipiului şi judeţului Constanţa finalizarea proiectelor deja începute, dar şi multe alte proiecte viitoare.

„Aduc mulţumiri cetăţenilor care au venit la vot pe o ploaie torenţială. U.S.L. Constanţa, cu încrederea cetăţenilor, a câştigat toate colegiile din judeţ. Perspectivele sunt dintre cele mai bune, proiectele pe care le-am spus, le vom face şi depinde doar de noi să le ducem la îndeplinire. Este momentul ca Bucureştiul să-şi întoarcă faţa spre Constanţa. Vom merge la Bucureşti cu un mandat de forţă, un mandat pe care nu-l poate refuza nici Victor Ponta, nici nimeni altcineva“, a spus preşedintele C.J. Constanţa.

La rândul său, primarul municipiului Constanţa şi preşedintele P.S.D. Constanţa, Radu Mazăre, a vorbit despre tot ceea ce trebuie făcut cu seriozitate, chiar dacă recunoaşte şi momentele sale „haioase“. „Este o responsabilitate foarte mare. Noi conducem destinele oraşului şi ale judeţului şi, lăsând deoparte momentele haioase ale activităţii mele, seriozitatea proiectelor noastre şi-a spus cuvântul. Băsescu şi ai lui au fost la putere, au avut posibilitatea să facă ceva, dar n-au făcut. Vom merge la Bucureşti pentru a aranja lucrurile în favoarea Constanţei“, a spus primarul Constanţei despre rezultatele parţiale ale parlamentarelor din 9 decembrie.

Mihaela TÎRPAN, Observator de Constanta, Luni, 10 dec.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply