Niciunul dintre cele patru referendumuri organizate în Constanţa nu a fost validat

0
709

farmec.ro
carturesti.ro%20

Niciunul dintre cele patru referendumuri organizate duminică în patru localităţi din judeţul Constanţa nu a fost validat, locuitorii fiind chemaţi la vot concomitent cu alegerile parlamentare ca să îşi exprime opinia cu privire la exploatarea gazelor de şist şi la înfiinţarea unor noi localităţi.

Niciunul dintre cele patru referendumuri organizate în Constanţa nu a fost validat (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Autorităţile locale din Mangalia, Costineşti şi Limanu au organizat referendumuri privind exploatarea gazelor de şist, iar cele din localitatea Mihail Kogălniceanu pentru înfiinţarea a două noi sate, Ceres şi Sibioara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma centralizării rezultatelor, niciunul dintre cele patru referendumuri nu a fost validat, nefiind înregistrate procentaje de 50 la sută plus unu din numărul total al alegătorilor.

Astfel, la Mihail Kogălniceanu s-au prezentat la urne doar 38 la sută din numărul total al alegătorilor, la Limanu – 39 la sută dintre alegători, la Mangalia, aproximativ 45 la sută, iar la Costineşti, 49,80 la sută, fiind cel mai aproape de validare.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum şi în 10 iunie, în aceeaşi zi cu alegerile locale, ei fiind întrebaţi atunci dacă sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm. Referendumul a fost validat pentru că s-au prezentat la urme 56,73 la sută din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la sută au fost de acord cu rezilierea contractului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mediafax, Luni, 10 dec.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply