S-a redeschis Piața Saturn din Mangalia

0
947

Deși produsele nu sunt mai ieftine decât în Centru, provin de la producători.

Sâmbătă, la ora 11.00, a fost redeschisă Piața Saturn, situată pe strada Rozelor din Mangalia. Înainte ca persoanele prezente la eveniment să treacă în revistă produsele expuse și prețurile acestora, protopopul Mangaliei, Sorin Cârlan și preotul paroh Vasile Cârlan de la Biserica Sfântul Mucenic Mina, au oficiat o slujbă religioasă de sfințire a spațiului renovat.

Aflat în piață, un pensionar care locuiește în cartier și-a spus păsul declarând că ar fi benefică pentru Mangalia redeschiderea fabricii de pâine. ”Dimineață, la ora 8.00, am fost în patru magazine și nu am găsit pâine. Ce o să facem când va veni viscolul? Duminica trecută, am cumpărat din târg pâine produsă la Negru Vodă, numai că, acasă, am constatat că era crudă. Dacă s-ar redeschide fabrica am avea și pâine mereu și s-ar crea și locuri de muncă!”.

În incinta pieței sunt amenajate hale de carne și preparate din carne, produse lactate și pește. Unul dintre compartimente, gol, deocamdată, va găzdui, în curând, magazinul pensionarului, economat unde vârstnicii speră să se aprovizioneze cu alimente la prețuri accesibile.

Vizavi de hale au fost aranjate tarabele cu verdețeri, fructe, legume și conserve despre care  reprezentanții primăriei spun că provin de la producători, nu de la intermediari.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Iată câteva dintre prețurile practicate de către comercianții din Piața Saturn:

Hala de pește: cotlet de somon – 44 lei/kg, cotlet de novac – 15 lei/kg, stavrid – 11 lei/kg, șalău – 22 lei/kg, chefal – 16 lei/kg;

Produse lactate: telemea de vacă – 15 lei/kg, telemea de oaie – 20 lei/kg;

Legume – fructe: mere 2,5 – 4 lei/kg, cartofi – 2 lei/kg, salată verde – 1,5 – 2 lei/buc., țelină – 5 lei/kg, ceapă – 2 lei/kg, spanac – 4 lei/kg, verdeață, ridichi – 1 leu/legătura.

Cândva funcțională, Piața Saturn s-a închis în urmă cu câțiva ani, deoarece vechiul administrator, care nu se mai preocupa de aceasta, așa cum era obligat, se afla în litigiu cu Primăria Mangalia. În perioada procesului, spațiul nu a putut fi reparat și redat cumpărătorilor, astfel că a devenit, într-un timp foarte scurt, o clădire pustie, cu geamuri sparte și plină de gunoaie. În urmă cu câteva luni, piața a fost inclusă într-un program de reabilitare și reamenajare.

Întrebat care este valoarea acestei investiții, directorul ADPP Mangalia, care administrează piața, Cătălin Cornaci a răspuns, sec: ”Nu știu să vă răspund!”, nefiind, probabil, preocupat de derularea acestui proiect.

Editia de Sud, Sambata, 8 dec.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply