Pericolul din Marea Neagră, anunţat de Mărmureanu de acum doi ani

0
822
Cutremurul de luni a stârnit comentatorii pe forumuri.

Pericolul din Marea Neagră, anunţat de Mărmureanu de acum doi ani

Cutremurul de 4,8 grade înregistrat luni seară, în jurul orei 20.58, a zgâlţâit Dobrogea, fiind totodată un eveniment intens comentat de locuitorii zonei.

Amintim că, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean, cutremurul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de doi kilometri şi a avut o magnitudine de 4,8. Seismul s-a produs la 63 de kilometri de oraşul Varna din Bulgaria, la 26 de kilometri de Kavarna (Bg.) şi la 236 de kilometri sud-est de Bucureşti.

Revenind la comentariile postate de locuitorii Dobrogei pe diverse forumuri şi site-uri, teama de un cutremur şi mai puternic decât cel înregistrat luni este explicabilă atât prin prisma superstiţiilor legate de anul 2012, dar şi pe fondul anumitor declaraţii făcute, încă de acum doi ani, de directorul onorific al Institutului de Fizica a Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Tot Mărmureanu declara, anul trecut, că de la această falie Şabla, Bulgaria, personal gândesc că sunt mari probleme, pentru că în Marea Neagră, de la o adâncime de 400 şi ceva de metri şi până foarte adânc, există depozite imense de hidrogen şi de acid sulfuric. Vă daţi seama ce înseamnă această scoatere afară, este un alt pericol…, ceva mult mai periculos decât un val de tsunami însuşi, spunea Mărmureanu.

Conform unor ipoteze pe această temă, o zonă tectonică din Bulgaria, care înaintează în mare cu 20-30 de kilometri, ar putea provoca inclusiv un tsunami!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cutremurul de luni nu este singurul înregistrat în Marea Neagră anul acesta, iar în ultimii ani au avut loc peste 50 de seisme, cel mai mare produs la Şabla înregistrând, conform Institutului de Fizica a Pământului, 7,3 grade. Un cutremur de magnitudinea 5,5 grade pe scara Richter, care s-a produs în trecut în Marea Neagră, în aceeaşi zonă mai-sus menţionată, s-a resimţit şi în Capitală.

Rocsana CRISTEA, Replica, Miercuri, 5 dec. 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply