Liberalul Sorin Cucoranu şi fostul director general al ONT Carpaţi, administratori la Neptun Olimp SA

0
263
Asociatul lui Taher, paraşutat la Mangalia.

Liberalul Sorin Cucoranu şi fostul director general al ONT Carpaţi, administratori la Neptun Olimp SA

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a definitivat echipa de conducere a SC Neptun Olimp SA, în ultima şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), desfăşurată pe data de 26 octombrie a.c.

Astfel, noul Consiliu de Administraţie (CA) al firmei de stat din sudul litoralului are următoarea componenţă: Marius Horia Ţuţuianu, de 36 de ani, din Constanţa (fost candidat al PSD pentru Consiliu Judeţean), Mariana Ancuţa Ion, de 32 de ani, din Constanţa (consiliera secretarului de stat în turism, constănţeanul Cristian Bărhălescu), Dragoş Călin, de 39 de ani, din Braşov (reprezentând acţionarul SIF Transilvania), Mihail Voicu, de 65 de ani, din Bucureşti şi Sorin Mihai Cucoranu, de 41 de ani, unicul membru din conducerea firmei din Mangalia care locuieşte în Mangalia. Omul de afaceri Sorin Cucoranu este lider şi fost consilier local al PNL Mangalia.

Cea mai interesantă figură este, însă, cea a lui Mihail Voicu, prezent în CA-ul de la Neptun Olimp SA tot din partea SIF Transilvania, în cadrul căreia conduce agenţia de turism Transilvania Travel. Între 1993 şi 2003, Voicu a fost director general al fostei companii de stat ONT Carpaţi, calitate în care a fost implicat în mai multe scandaluri, numele său fiind vehiculat şi în celebrul dosar de corupţie al fostului şef SRI Prahova, Corneliu Păltânea.

Acelaşi Mihail Voicu a fost asociat, cu ani în urmă, în cadrul Societăţii Companiilor Hoteliere SRL Bucureşti (care deţine, printre altele, hotelul Marriot) cu nume precum Dumitru Tinu sau controversatul Fathi Taher. Director general al SC Neptun Olimp SA este, de luna trecută, tânărul afacerist constănţean Cătălin Mihai Caracostea. În vârstă de doar 28 de ani, Caracostea este patronul Daytona Internaţional SRL, firmă prin intermediul căreia deţine mai multe baruri, terase şi chioşcuri în Constanţa, Mamaia, Neptun şi Vama Veche.

Cristian ANTON, Replica, 3 nov. 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply