Grigore Antipa a fost omagiat la Muzeul Callatis (galerie foto)

0
787

Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia și Colegiul Economic Mangalia, cu susținerea Primăriei Municipiului Mangalia, au organizat marți, 27 noiembrie 2012, începând cu ora 12.00, la sediul muzeului callatian, o nouă lecție deschisă cu tema: „145 de ani de la nașterea savantului Grigore Antipa”.

În deschidere, directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a subliniat motivele pentru care personalitățile acestei țări merită a fi omagiate, după care a prezentat legăturile pe care Grigore Antipa, una dintre personalitățile românești, le-a avut cu Dobrogea. În continuare, elevii Colegiului Economic Mangalia, îndrumați de prof. documentarist Ibolya Negoiță, au susținut câteva comunicări în care au descris viața și activitatea științifică a reputatului savant Grigore Antipa.

„A fost o lecție deschisă în care l-am omagiat pe naturalistul, biologul, oceanologul, zoologul, ihtiologul, hidrobiologul, economistul, ecologul și muzeologul Grigore Antipa. În cadrul proiectului Să cunoaștem istoria Dobrogei, ne-am propus să prezentăm și personalitățile care au activat în ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră, în cele mai diverse domenii. Grigore Antipa a studiat Dunărea, Delta Dunării și Marea Neagră, iar rezultatele cercetărilor sale sunt cunoscute la nivel mondial.

Fiind și un renumit specialist în  muzeologie, principiile și inovațiile sale muzeologice au devenit surse de inspirație și pentru specialiștii de peste hotare. Faptul că s-a aflat la conducerea Muzeului Național de Istorie Naturală din București, timp de peste cinci decenii (1892 – 1944), a fost un motiv în plus ca această personalitate marcantă a științei românești să fie omagiată și la Muzeul Callatis”, a precizat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC.

MangaliaNews.ro, Marti, 27.11.2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply