4 remedii naturale pentru răceală recomandate de Dr. Oz

0
681

farmec.ro
carturesti.ro%20

Trecerea bruscă de la temperatura rece de afară la cea din casă este numai unul dintre motivele pentru care suntem mai expuşi răcelilor în această perioadă geroasă. Află de la Dr. Oz 4 tratamente pe care le foloseşte familia lui pentru a scăpa de răceală!

Medicii avertizează cu privire la frecvenţa cu care se apelează la antibiotice pentru a trata o răceală banală. Dacă este să ne luăm după cercetările efectuate de medicul naturopat Robert Morse şi desfăşurate pe parcursul a 50 de ani, simptomele de răceală şi febră sunt semnalele de alarmă ale unui organism intoxicat şi nu trebuie să împiedicăm aceste reacţii naturale prin care încearcă să se cureţe de toxinele ingerate, informează eva.ro.

Faptul că 44% dintre românii cu vârsta peste 15 ani au luat cel puţin o dată în ultimele 6 luni un tratament cu antibiotic, după cum arată un studiu realizat de GfK România, nu face decât să îngrijoreze şi mai mult.

Evită antibioticele şi tratamentele medicamentoase atunci când nu ai simptome grave de răceală. Apelează de la primele simptome la câteva tratamente naturale, ceaiuri din plante medicinale, băi fierbinţi şi multă odihnă pentru a ajuta organismul să se recupereze mai uşor.

Iată care sunt tratamentele recomandate de Dr. Oz,  pe care susţine că le foloseşte împreună cu toată familia când se confruntă cu simptome de răceală:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Spray cu argint coloidal pentru dureri în gât

Are efect antibacterian şi antimicrobian. Îl găsim şi la noi în diverse magazine naturiste online şi la Plafar. Nu este costisitor şi face minuni atunci când te confrunţi cu dureri în gât. Se administrează fie amestecat în apă dacă îl găseşti sub forma lichidă, fie câteva pulverizări pe zi dacă alegi varianta cu pulverizator. Urmează instrucţiunile de pe ambalaj!

2. Ananas pentru congestia nazală (nas înfundat)

Bromelina din ananas este eficientă atunci când ne confruntăm cu congestia nazală, adică acea senzaţie neplacută de nas înfundat. Această substanţă are efect antiinflamator, ajută la eliminarea mucusului în exces şi reduce inflamaţia sinusurilor care cauzează congestia nazală. Ai trei opţiuni pentru a beneficia de efectele benefice ale bromelinei: consumi ananas proaspăt (1 cească pe zi), cumperi pliculeţe de ceai de ananas (3 căni de ceai pe zi) sau alegi sumplimente naturiste pe bază de bromelină (500 miligrame pe zi).

3. Sirop preparat în casă pentru tuse

Dr. Oz rcomandă un sirop pentru tuse pe care îl prepară în casă. Se amestecă 1 lingură de oţet de mere (efect antimicrobian si antiviral) cu 1 de lingură de miere de albine (efect antimicrobian), 1/4 inguriţă de ghimbir răzuit (efect antiinflamator), 1/4 linguriţă de piper Cayenne (reduce durerea) şi 2 linguri de apă. Se face gargară cu aceste amestec înainte de a-l înghiţi.

4. Spray nazal cu capsaicină pentru durerea de cap cauzată de răceală

Dr. Oz susţine că spray-ul cu capsaicină stimulează celulele nervoase şi le distrage “atenţia” astfel încât să nu mai simţi acest durere de cap cand eşti afectată de răceală. Se pun câte două pulverizări în fiecare nară.

Sursa: AmosNews, 24 nov.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply