RAPORT ONU: Emisiile de gaze cu efect de seră – nivel record în 2011

0
699

farmec.ro
carturesti.ro%20

Concentraţia de gaze cu efect de seră, ca dioxidul de carbon, din atmosferă a crescut cu aproximativ 20 la sută din 2000, iar reducerea emisiilor nu se face îndejuns de rapid pentru a limita procesul încălzirii globale, potrivit unui raport ONU dat publicităţii miercuri.

RAPORT ONU: Emisiile de gaze cu efect de seră – nivel record în 2011. Concentraţia a crescut cu 20% din 2000 (Imagine: Shutterstock).

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) atrage atenţia guvernelor, cu câteva zile înaintea Conferinţei privind schimbările climatice de la Doha, că eforturile lor sunt departe de a fi suficiente pentru combaterea încălzirii globale şi atingerea ţintei de a nu se depăşi cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile înregistrate înaintea industrializării, informează guardian.co.uk.

Potrivit raportului ONU, eşecul în a controla emisiile de gaze cu efect de seră poate avea urmări periculoase, incluzând creşterea nivelului mărilor, inundarea oraşelor de coastă, modificări dramatice ale volumului de precipitaţii ce afectează agricultura şi cantitatea de apă potabilă, răspândirea bolilor şi dispariţia unor specii.

Cititi articolul integral pe mediafax.ro, 24.11.2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply