Mangalia: Centrală termică – pilot pe gaze

0
728

Centrală termică - pilot pe gaze

Directorul societăţii Gold Therm, Dan Georgescu: „Trebuie să vedem care soluţie este mai eficientă financiar, cea pe combustibil lichid uşor, sau cea pe gaze”.

LUCRĂRI

Directorul societăţii Gold Therm, care se ocupă de furnizarea agentului termic şi a apei calde în Mangalia, Dan Georgescu, a declarat că lucrurile în sudul litoralului au reintrat în normal, adică populaţia beneficiază de apă caldă şi căldură la parametri normali.

Georgescu spune că situaţia de acum este cu totul diferită faţă de perioada similară a anului trecut, când populaţia a fost nevoită să stea în frig o iarnă întreagă din cauza unui conflict dintre autoritatea locală şi societatea responsabilă cu furnizarea energiei termice de la acea vreme, Callatis Therm.

Pe de altă parte însă, directorul sociatăţii Gold Therm afirmă că, din păcate, chiar şi acum mai apar sincope, iar societatea sa este nevoită să oprească aproape zilnic câte o centrală termică, pentru a remedia defecţiunile ce apar la reţeaua de furnizare a agentului termic. „Pentru că am preluat centralele termice de foarte puţin timp, nu am avut posibilitatea de a verifica în amănunt reţelele termice şi, din păcate, mai apar diverse defecţiuni pe care încercăm să le reparăm din mers”, a spus Georgescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
SOLUŢIA GAZULUI

Pe de altă parte, Dan Georgescu a spus că Mangalia se pregăteşte şi pentru racordarea primei centrale termice la reţeaua de gaze, procedeu care ar trebui să aibă loc în maxim două săptămâni.

„Se lucrează din plin la introducerea reţelei de gaze în municipiu, iar în momentul în care reţeaua noastră va fi racordată la magistrala de gaze care tranzitează România vor fi racordate şi centralele termice la gaze”, a adăugat aceeaşi sursă, care a precizat că, într-o primă fază, doar două centrale din cele 33 existente în Mangalia vor funcţiona pe gaze.

„Trebuie să vedem care soluţie este mai eficientă financiar, cea pe combustibil lichid uşor sau cea pe gaze”, au mai spus Georgescu.

Tatian Iorga, Telegraf, Marti, 20 nov.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply