Campanie de informare publică pe tema referendumului de la Mangalia

0
759

Primăria municipiului Mangalia colaborează cu ONG-urile din localitate pentru informarea populaţiei cu privire la referendumul care va fi organizat în data de 9 decembrie, pe tema exploatării gazelor de şist.

Astfel, în această perioadă, reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai Asociaţiei “Drepturi Civile” desfăşoară o campanie de conştientizare a opiniei publice, astfel încât cetăţenii să se prezinte la vot pentru a-şi exprima acordul sau dezacordul faţă de exploatarea gazelor de şist în sudul litoralului.

Încă din 29 martie anul curent, la o zi după ce Guvernul României a semnat acordul pentru extracţia gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice, Asociaţia “Drepturi Civile” din Mangalia a iniţiat un demers către Parlamentul European. În document, au fost expuse motivele pentru care România ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament ca şi alte ţări europene, unde s-a interzis exploatarea acestor gaze prin metoda fracţionării hidraulice.

Conform articolului 227 din tratatul european, Asociaţia “Drepturi Civile” declară că va susţine prin toate metodele legale cauza stopării acestui proiect ce s-a dovedit dăunător mediului în mai multe ţări unde a fost aplicat. În adresa către Parlamentul European, Asociaţia Drepturi Civile a solicitat întreruperea oricărei acţiuni până la iniţierea unui referendum prin care populaţia să-şi exprime opţiunea, prin vot democratic.

Administraţia locală a municipiului Mangalia a luat act de demersurile Asociaţiei “Drepturi Civile”, iar, în urma unei Hotărâri de Consiliu Local, primarul Radu Cristian a iniţiat un referendum pentru data de 9 decembrie, când cetăţenii vor putea răspunde cu DA sau NU la întrebarea: Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reprezentaţii Asociaţiei Drepturi Civile susţin că vor continua demersurile în faţa Parlamentului European şi după organizarea referendumului, iar dacă va fi necesar, se vor adresa şi altor instituţii internaţionale.

Marti, 20 noiembrie 2012,           Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply