CL Mangalia a aprobat măsurile de organizare a referendumului privind gazele de şist

0
968

farmec.ro

Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, joi, într-o şedinţă de îndată a CL modul de organizare a referendumului local care va avea loc în data de 9 decembrie, pe tema extracţiei gazelor de şist.

Astfel, s-a stabilit că la data respectivă va avea loc “consultarea cetăţenilor cu domiciliul stabil în municipiul Mangalia, cu privire la riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului”.

Potrivit Hotărârii CL, cu ocazia referendumului, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe cu “DA” sau “NU” la întrebarea: “Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist  din sudul litoralului?”

Cu aceeaşi ocazie, consilierii au mai aprobat modelul listei electorale suplimentare, tipul buletinului, ştampilele şi timbrele autocolante care se vor folosi la referendumul din 9 decembrie.

În privinţa programului calendaristic pentru referendum s-a stabilit modul de informare publică, începerea campaniei pentru referendum, modelul procesului-verbal, numerotarea circumscripţiilor şi stabilirea măsurilor organizatorice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Votarea va avea loc în data de 9 decembrie la ora 7.00 şi se va încheia la ora 23.00.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Local s-a mai aprobat majorarea de la 35 de lei la 40 de lei fără TVA, defalcat de 12 ori pe an, a cuantumului ajutoarelor de urgenţă acordate persoanelor cu dizabilităţi, gradul I şi II şi persoanelor care au vârsta de peste 60 de ani şi nu realizează venituri.

Totodată, s-a aprobat modificarea de la 700 de lei la 800 de lei a limitei cuantumului pensiei, necesar acordării ajutoarelor pentru pensionari, pachetul având valorea de 40 de lei, fără TVA.

Joi, 15 noiembrie 2012,                              Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply