Zanfir Iorguş şi Tănase Barde, în mijlocul cetăţenilor din Limanu

0
1115

iorgus1335719763-1352676051.jpg

Campania electorală a Alianţei România Dreaptă pe Colegiul 5 a demarat sâmbătă, 10 noiembrie, la Vama Veche. Aici, deputatul Zanfir Iorguş a organizat o întâlnire cu şefii OSV-urilor, cu liderii de opinie şi cu cetăţeni ai localităţilor Limanu, 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni.

Alături de el, s-au aflat candidatul Colegiul 2 la Senat, Tănase Barde, şi consilierii locali Nicolae Crăciun (lider al PDL Limanu), Daniel Georgescu şi Tudor Ştefan. În cadrul discuţiilor, deputatul Zanfir Iorguş, membru al Comisiei Permanente pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor, a reiterat principalele modificări legislative din mandatul său, pentru comuna Limanu.

„Unul dintre aceste proiecte este modificarea Legii 50/1991, privind eliberarea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construcţie de către primăriile de comune pentru terenurile intravilane şi extravilane. La Limanu, această modificare legislativă a atras, din taxele şi impozitele pe care primăria le-a obţinut de la Şantierul Naval Daewoo, bani care ar fi urmat, altfel, calea Consiliului Judeţean Constanţa. Este vorba despre 20 de miliarde de lei vechi, adică bugetul localităţii pe cinci ani! Iată de ce este nevoie ca descentralizarea să ajungă până la nivelul localităţilor”, a spus Iorguş.

La rândul său, candidatul ARD la Senat pe Colegiul 2, Tănase Barde, a declarat că susţine proiectul de desfiinţare a consiliilor judeţene, care reprezintă o birocraţie în funcţionarea administraţiilor locale. Totodată, Tănase Barde a mai spus că, în zonă este nevoie ca, atât deputatul, cât şi senatorul, să fie buni cunoscători ai problemelor reale ale cetăţenilor.

Carmen MOCANU, Cuget Liber, Luni, 12 Noiembrie 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply