Constantinescu vrea tot în subordinea Consiliului Judeţean: Port, Aeroport, Herghelia Mangalia şi bazele sportive

0
255
“Noi credem că le administrăm mai bine”.

Constantinescu vrea tot în subordinea Consiliului Judeţean: Port, Aeroport, Herghelia şi bazele sportive

Consiliul Judeţean Constanţa vrea să ia în subordine tot ce mişcă. Vorbim despre Portul Constanţa, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu şi Herghelia Mangalia, care, în acest moment, este într-o stare deplorabilă, dar şi bazele sportive aflate în subordinea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu ar putea să treacă în viitorul apropiat la Consiliul Judeţean Constanţa. Astfel, CJC ar putea să devină acţionar majoritar al aeroportului constănţean. Anunţul a fost făcut în şedinţa de Consiliu Judeţean, de preşedintele Nicuşor Constantinescu.

Vrem să trecem acţiunile Aeroportului Mihail Kogălniceanu la Consiliul Judeţean Constanţa pentru că trebuie să existe o strategie şi în ceea ce priveşte tarifele şi transportul de mărfuri şi persoane. De când avem 20% din acţiuni am reuşit să aducem companii de renume care au mărit traficul pe aeroport. Vrem să avem un cuvânt de spus privind strategia şi dezvoltarea Aeroporului Mihail Kogălniceanu, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Acesta este convins de faptul că, odată ce Aeroportul intră în administrarea CJC, judeţul Constanţa ar putea beneficia de sume substanţiale de bani din venitul instituţiei. În momentul în care depăşim jumătate de milion de pasageri, înseamnă că vom avea cel puţin câteva milioane de euro pentru judeţul Constanţa, a mai completat preşedintele CJC.

În cadrul şedinţei de joi, consilierii judeţeni au votat şi trecerea Hergheliei Mangalia, aflată în administrarea Direcţiei Silvice Constanţa, în subordinea aceleaşi instituţii. Am votat şi preluarea Hergheliei de la Mangalia pe care am găsit-o într-o stare deplorabilă, sunt bălăriile mai mari decât hipodromul. Vrem să repunem Herghelia în funcţiune, să salvăm rasele de cai. Sunt morţi de foame, n-au nici o perspectivă, 30% sunt bolnavi, a mai spus preşedintele CJC.

Acesta a mai precizat că nu-l interesează părerea nimănui vizavi de acest proiect, aşa cum nici pe cei care au condus Herghelia nu i-a interesat să o administreze bine. Vom da hotărâre de guvern. Nu am avut cu cine să colabărom. Cei din PDL care au condus-o, au făcut un jaf, a mai afirmat Constantinescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest moment Herghelia Mangalia este condusă de pesedistul Bogdan Ion. Instituţia dispune de 250 hectare de teren arabil, dintre care 60 reprezentând sedii administrative. Pentru ca Herghelia să intre efectiv în subordinea CJC este nevoie şi de o hotărâre de guvern.

Consiliul Judeţean Constanţa nu se opreşte aici. Reamintim faptul că parlamentarii PSD de Constanţa au iniţiat un proiect de lege privind trecerea acţiunilor Administraţia Porturilor Maritime Constanţa la administraţiile locale, după următoarea formulă: un pachet de 2.122.145 acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime – S.A. Constanţa, reprezentând 31% din capitalul social, către Consiliul Local al municipiului Constanţa; transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de 1.026.844 acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime – S.A. Constanţa, reprezentând 15 % din capitalul social, către Consiliul Judeţean Constanţa; transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de 136,913 acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime – S.A. Constanţa, reprezentând 2 % din capitalul social, către Consiliul Local al oraşului Mangalia; transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de 205.369 acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime – S.A. Constanţa, reprezentând 3 % din capitalul social, către Consiliul Local al oraşului Năvodari; transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de 273.825 acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime – S.A. Constanţa, reprezentând 4 % din capitalul social, către Consiliul Local al comunei Agigea.

Consiliul Judeţean Constanţa ştrie deja ce vrea să facă cu banii proveniţi din Port, asta dacă proiectul de lege va fi acceptat. Demersurile pe care le facem noi sunt cele care privesc trecerea Portului Constanţa la autorităţile locale, aşa cum este cazul marilor porturi din Europa. Trebuie să mărim traficul, să facem performanţe şi veniturile să vină la cetăţenii Constanţei. Ele pot veni ca programe pentru sănătate, ca şi subvenţie la energia termică. Ei (n.red.- constănţenii) merită să fie proprietari pentru că aici se desfăşoară activitatea de când există Portul Constanţa.

Este un proiect pe care l-am iniţiat şi urmează să intre în aplicare. Vrem spital pentru copii pentru că Dobrogea nu are spital şi vrem să-l facem lângă Policlinica 2, pe un teren de 3.700 de metri, vrem spital modern pentru copiii noştri, a declarat preşedintele CJC. Şi domeniul sportiv este vizat de CJC.

Consilierii au votat un proiect de hotărâre prin care se doreşte preluarea în subordinea instituţiei tuturor bazelor sportive din Constanţa şi care, în acest moment, sunt administrate de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. Încercăm să le luăm pe toate care sunt administrate de Direcţia de Sport pentru că noi credem că le administrăm mai bine. Noi dăm cei mai mulţi bani sportului, a explicat Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL, Replica, 26 oct 2012.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply