Marii ABSENTI ai alegerilor. Cine a ieşit din cursa pentru parlamentarele din decembrie

0
586
Schimbare. Mulţi veterani ai Parlamentului sau personalităţi cunoscute nu se mai regăsesc pe listele de candidaţi pentru noul Legislativ.

ALEGERI GENERALE 2012. Politicieni importanţi, unii cu state vechi în Parlament, alţii foarte cunoscuţi publicului, vor rămâne fără mandate după alegerile din decembrie. Unii au renunţat invocând decizii personale, alţii au fost scoşi de pe listele de candidaţi de conducerea formaţiunilor din care fac parte. Mulţi aveau prea multe probleme penale pentru a mai fi frecventabili. Chiar şi într-o politică murdară cum e cea din România.

Radu Berceanu – Liderul PDL este unul dintre cei mai longevivi parlamentari români, el intrând în adunarea legislativă încă din 1990. A activat ca deputat până în 2004, apoi a devenit senator. Radu Berceanu a anunţat încă din primăvară că nu mai vrea să obţină un nou mandat. Senatorul nu a putut fi contactat pentru a explica de ce a luat această decizie.

Cătălin Voicu – Condamnat în primă instanţă pentru trafic de influenţă, nu a mai fost dorit pe listele PSD. Deputat în mandatul 2004-2008 şi senator de atunci, Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri, plus confiscarea a 200.000 de euro şi 118.000 de lei din averea sa. Decizia nu este încă definitivă, dar senatorul a stat deja în arest preventiv un an şi opt luni.

Citiţi articolul integral în Romania Libera, 19 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply