Claudiu Tusac nu mai vrea deputat, ci în Guvern

0
656

farmec.ro
carturesti.ro%20
Convins că s-ar fi plictisit în Parlament după doar două luni, Claudiu Tusac nu mai vrea deputat, ci în Guvern

Fostul edil al Mangaliei spune că se pricepe să lucreze la proiecte cu conotaţie tehnică, cu fonduri europene, ori pe partea de dezvoltare

Fostul primar al municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, se pregăteşte, în această perioadă, să revină în atenţia cetăţenilor, dar nu ca şi candidat la viitoarele alegeri parlamentare, ci în viitorul Guvern. Dacă cei mai mulţi se aşteptau să-l regăsească pe Tusac pe lista aspiranţilor la un fotoliu de parlamentar, fostul edil a declarat, pentru „Observator“, că nu s-ar fi simţit deloc bine în forul legislativ, firea lui fiind compatibilă mai degrabă cu Executivul.

Aşa se face că, după un mandat în funcţia de primar extrem de agitat, cu eliberări din funcţie – două la număr – şi mai multe scandaluri politice şi administrative locale, plus un început de an care nu a reconfirmat conducerea administraţiei locale a municipiului Mangalia, Claudiu Tusac spunea că ar urma să candideze pentru un post de parlamentar. Cu toate acestea, analizarea a ceea ce presupune o astfel de muncă l-a făcut pe fostul edil să se răzgândească. A mers, alături de familie şi de prieteni, în Turcia, în vacanţă, iar toamna de dinaintea alegerilor parlamentare îl regăseşte calm, relaxat şi cu alte proiecte în faza de început.

„Am mai multe de făcut în Executiv decât în Legislativ. Am experienţă mai multă în acest domeniu şi am decis, în urma discuţiilor cu colegii mei, să nu intru în această competiţie, în acest an. De asemenea, ca şi criteriu în ceea ce priveşte luarea acestei decizii, am avut şi faptul că ceilalţi colegi ai mei au mai multă experienţă politică decât am eu. Despre mine spun că am o capacitate de a face lucruri mult mai bune în Executiv decât să dau din mâini votând. Sunt tânăr şi în forţă, şi pot să fac mai mult; când mai îmbătrânesc, mă duc în Parlament. Mi-ar fi plăcut, ca idee, să fiu parlamentar, dar m-aş fi plictisit în maxim două luni“, declară Claudiu Tusac despre motivul deciziei de a nu mai candida pentru alegerile parlamentare.

Întrebat dacă i-a fost teamă de o confruntare electorală cu Zanfir Iorguş, care aspiră la al doilea mandat de deputat pe Colegiul 5, acolo unde şi Claudiu Tusac îşi propusese să candideze, social-democratul ne-a explicat: „Nu mi-a fost teamă de nimeni! Iorguş, oricum, pierde acolo“.

Cel desemnat să intre în competiţie cu actualul deputat pe Colegiul 5 este liberalul Victor Manea, preşedintele Organizaţiei Municipale a P.N.L. Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Revenind la Tusac şi planurile sale pentru perioada următoare, acesta ne arată că ştie foarte bine ce îşi doreşte: „Vreau în viitorul Guvern! Cred că mă pricep la partea de proiecte care au şi conotaţie tehnică, proiecte cu fonduri europene, proiecte de dezvoltare“. De unde deducem că Mihai Claudiu Tusac ar putea fi unul dintre viitorii secretari de stat într-un minister cu astfel de activitate, în cazul în care U.S.L. câştigă alegerile parlamentare.

Mihaela TÎRPAN, Observator de Constanta, 20 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply