Furnizarea agentului termic şi câinii fără stăpân – teme de discuţie, la Mangalia

0
573

farmec.ro
 

Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut o întâlnire cu preşedinţii Asociaţiilor de proprietari, marţi, 16 octombrie, la Casa de Cultură, pentru a discuta despre reabilitarea blocurilor şi furnizarea agentului termic, odată cu apropierea sezonului rece. În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Asociaţiilor de locatari, edilul oraşului i-a asigurat pe cetăţeni că furnizarea agentului termic se va face la un preţ real, ce nu va depăşi suma de 300 de lei/gigacalorie.

Pentru că se apropie cu paşi repezi sezonul rece, vreau să vă asigur că preţul căldurii şi apei calde nu va fi mai mare de 300 de lei/gigacalorie. În acest sens, dorim să contribuim la sporirea confortului termic din casele oamenilor. De asemenea, suntem în discuţii cu reprezentanţii RAJA, în vederea reducerii preţului la apa potabila, a precizat edilul Mangaliei.

În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor, primarul a menţionat că se aşteaptă cererile din partea asociaţiilor de proprietari pentru a putea fi făcut un studiu de fezabilitate, care va fi depus la Ministerul Dezvoltării, spre aprobare.

În aceeaşi zi, la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Primăriei şi ai ONG-urilor pe tema reducerii numărului câinilor fără stăpân. Consilierul primarului, Romulus Dumitrana a menţionat că municipalitatea şi asociaţiile de profil vor crea, la nivel local, o structură comună care va prelua toată problematica legată de animalele abandonate pe străzile Mangaliei.

De asemenea, Romulus Dumitrana a mai spus că în prezent se fac demersuri pentru identificarea unui teren unde va fi construit un adăpost dotat cu toate utilitatie necesare, care va gazdui peste 500 de câini fără stăpân. În cadrul discuţiilor, s-a pus accent pe sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân pentru a putea avea un control asupra populaţiei canine. Totodată, se va avea în vedere încurajarea adopţiilor de animale, interne şi internaţionale, prin intermediul ONG-urilor de specialitate.

Primaria Mangalia, Comunicat de presa, Miercuri, 17 oct 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply