Importanţa alimentaţiei sănătoase, subliniată de specialişti de Ziua mondială a nutriţiei

0
858

farmec.ro
carturesti.ro%20

 

AGERPRES: Un test din salivă pe baza căruia se va putea prevedea la copii şi adulţi eventualitatea dezvoltării unor boli grave va fi disponibil şi în România, a anunţat medicul nutriţionist Ligia Alexandrescu marţi, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua mondială a nutriţiei.

În conferinţă, prof. dr. Chirilă Pavel a evidenţiat că, din păcate, România se situează pe un prim loc în Europa privind cancerul. Se estimează că sunt 480.000 de bolnavi cu cancer în România iar în Bucureşti mor anual 8.000 de pacienţi din cauza acestuia, a arătat medicul.

Potrivit acestuia, din cele 480.000 de persoane cu cancer 150.000 nu s-ar îmbolnăvi dacă ar avea o viaţă echilibrată.

Prof. dr. Chirilă Pavel a menţionat că cele mai frecvente cazuri de cancer sunt cele de col uterin, plămâni şi creier iar o treime din toate aceste forme de boală sunt cauzate de un stil de viaţă şi o alimentaţie nesănătoase.

Alimentele sunt implicate în cancerul de tub digestiv din cauza nitraţilor din agricultură, precum şi a nitriţilor din mezeluri. Sărurile nitrice şi zahărul sunt principalele cauze de creştere a incidenţei cancerului, a exemplificat medicul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Referindu-se la nitriţii din mezeluri, prof. dr. Pavel Chirilă a explicat că aceştia împreună cu PH-ul din stomac (aciditatea din stomac) produc nişte substanţe care determină apariţia cancerului de tub digestiv.

În ceea ce priveşte zahărul, acesta are un mecanism mai complex, slăbind capacitatea florei saprofite de a ţine piept factorilor cancerigeni.

Prof. dr. Pavel Chirilă a spus că sunt aproximativ 1.000 de aditivi alimentari, nu toţi cancerigeni, dar există studii despre benzoatul de sodiu şi despre aspartam care relevă că acestea ar avea un rol în declanşarea cancerului.

El a subliniat că alimentaţia care creşte aciditatea, e-urile şi alimentele rafinate cresc cantitatea de radicali liberi de oxigen toxici în corpul omului şi a accentuat că alimentaţia joacă un rol foarte important în sănătatea oamenilor.

Vă invităm să citiţi articolul complet pe: AGERPRES, Marţi, 16 Octombrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply