Ştii ce-a făcut, timp de patru ani, parlamentarul tău?

0
716

Zanfir Iorguş, între glasul Primăriei Mangalia şi Camera Deputaţilor.

ZIUA de Constanţa prezintă profilul parlamentarilor constănţeni. Ce au făcut ei în ultimii patru ani? Prin ce s-au remarcat în mandatul 2008 – 2012? În ce scandaluri au fost implicaţi? În ce dosare? Cum au evoluat averile lor? Se pot mândri cu iniţiative care au devenit legi? Au fost activi? Au fost aproape de cetăţenii din colegiul lor, cei care le-au dat votul în contextul alegerilor generale din noiembrie 2008?

Vom prezenta profilul fiecăruia dintre cei 14 parlamentari constănţeni şi, de asemenea, al celor doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, aleşi la nivel naţional, dar originari din Constanţa. Prezentarea se va face în ordinea alfabeticã a numelor.

Dacã vreţi sã-i adresaţi un mesaj parlamentarului dumneavoastră, dacã vreţi sã-i daţi un sfat sau pur şi simplu sã-i puneţi o întrebare, o puteţi face pe adresa de mail a redacţiei, [email protected].

Deputatul Colegiului 5, democrat liberalul Zanfir Iorguş, va candida pentru un nou mandat parlamentar în acelaşi colegiu. În urmă cu patru ani, fostul primar al municipiului Mangalia, actual parlamentar, i-a avut contracandidaţi pe colegiul său pe regretatul Mircea Stănescu (PSD), pe liberalul Ionel Spătaru, Viorel Chiurtu (PRM), Reşit Taner (PNG), Debreczeni Hajnalka (UDMR), dar şi pe fostul său şef pe linie de partid, Stelian Duţu, care a candidat independent.

Zanfir Iorguş s-a născut pe 16 noiembrie 1957. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, democrat liberalul a absolvit, în 1983, Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Galaţi. El are, de asemenea, o diplomă în „Conducere strategică în domeniul securităţii naţionale” obţinută în 2004, la Colegiul Naţional de Apărare. Totodată, Iorguş are un master în Managementul Afacerilor Publice, absolvit în cadrul SNSPA, dar şi unul în Securitate şi Apărare Naţională, urmat la Universitatea Naţională de Apărare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Zanfir Iorguş a fost, din 1996 până în 2008, primarul municipiului Mangalia, atunci când a pierdut în faţa social democratului Claudiu Tusac. El a candidat inclusiv la alegerile locale din iunie 2012. De data aceasta, alegerile din 10 iunie au fost anulate la Mangalia şi reluate două săptămâni mai târziu, din cauza unei fraude electorale. Iorguş a pierdut, însă, şi de această dată, dar nu în faţa lui Tusac, ci a independentului Cristian Radu.

Iniţiative legislative

În legislatura 2008 – 2012, Zanfir Iorguş a avut trei interpelări şi 20 de luări de cuvânt. În ceea ce priveşte iniţiativele legislative, democrat liberalul a fost iniţiatorul sau co-iniţitorul a 24 de proiecte de lege. O parte dintre ele s-au concretizat în legi: proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice – Legea 84/2012, propunerea legislativă privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de reţele de transport şi distribuţie energie electrică – Legea 10/2010, proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal / Legea 27/2012.

Ada CODAU,  Ziua de Constanta, Joi, 11 Octombrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply