Mangalia: Nevoile şcolilor, în atenţia primarului

0
776

Nevoile şcolilor, în atenţia primarului

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Creşterea numărului de familii sărace a determinat şi a dus inevitabil la o creştere a numărului cazurilor de abandonuri şcolare. De aceea, Primăria a şi luat câteva măsuri, pentru a motiva familiile să-şi dea copiii la şcoală, printre acestea numărându-se transportul gratuit pe mijloacele de transport în comun, precum şi asigurarea rechizitelor.”

DISCUŢII

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită în mai multe unităţi de învăţământ din oraş, pentru a verifica modul în care au fost realizate lucrările de reabilitare. Cu această ocazie, în discuţia cu directorii şcolilor din Mangalia, primarul localităţii a subliniat necesitatea amenajării unor terenuri de sport moderne, cu suprafeţe sintetice, la fiecare unitate de învăţământ. „Este obligatoriu ca toate şcolile şi liceele din Mangalia să aibă terenuri de sport la standarde europene, iar acest aspect este o prioritate a conducerii Primăriei”, a afirmat edilul. De asemenea, el a spus că, pentru construirea sălilor de sport la unităţile de învăţământ, va face demersuri la nivel central pentru obţinerea finanţării necesare. Totodată, în cadrul discuţiilor s-a convenit asupra organizării unor acţiuni de ecologizare, care urmează să fie desfăşurate de Primărie în parteneriat cu şcolile şi liceele din Mangalia.

ABANDONURILE ŞCOLARE

Primarul Cristian Radu a mai discutat cu directorii de şcoli şi despre aplicarea unor soluţii viabile pentru reducerea fenomenului de abandon şcolar, care s-a acutizat în ultima perioadă. „Creşterea numărului de familii sărace a determinat şi a dus inevitabil la o creştere a numărului cazurilor de abandonuri şcolare. De aceea, Primăria a şi luat câteva măsuri, pentru a motiva familiile să-şi dea copiii la şcoală, printre acestea numărându-se transportul gratuit pe mijloacele de transport în comun, precum şi asigurarea rechizitelor”, a spus Cristian Radu. În fine, edilul Mangaliei a mai abordat în discuţia cu directorii şcolilor şi problema întreţinerii spaţiilor verzi din incinta unităţilor de învăţământ.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, Telgraf, Luni, 01 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply