Se închide Podul Agigea. Poliţiştii propun rute ocolitoare

0
727
 fondpodagigeapozataviazi-1348591815.jpg

Noi restricţii au fost impuse, începând de ieri, traficului pe podul de la Agigea, urmare a lucrărilor de consolidare a structurii de rezistenţă. Până pe 3 octombrie, poliţiştii şi drumarii vor opri circulaţia pe pod, la fiecare oră, preţ de 15 minute. 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat noi măsuri de restricţionare a traficului pe podul de la Agigea, aflat în plin proces de reabilitare. 

Astfel, în perioada 25 septembrie – 3 octombrie, circulaţia pe DN 39, Constanţa – Mangalia, la poziţia kilometrică 8+988, respectiv pe podul menţionat, va fi întreruptă pe perioade de maximum 15 minute, la fiecare 60 de minute. „Această măsură este necesară pentru execuţia unor lucrări de mentenanţă”, au afirmat reprezentanţii CNADR. 

Traficul va fi oprit, după programul amintit, de luni până vineri, nu şi sâmbătă şi duminică, au ţinut să sublinieze drumarii. De asemenea, blocarea circulaţiei va avea loc între orele 8,00 şi 20,00, dar nu şi în intervalul orar 16,00 – 18,00, ţinându-se seama că în perioada amintită sunt mulţi constănţeni care se îndreaptă de la serviciu spre localităţile de domiciliu, din sudul judeţului. 

„Dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate prin piloţi de circulaţie, care vor fi în permanenţă la capetele sectorului de drum în lucru. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei”, au adăugat reprezentanţii CNADR. Totodată, potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Constanţa, pentru evitarea incidentelor în trafic, un echipaj se va afla în permanenţă în zonă. 

Evitaţi podul de la Agigea, circulaţi pe centura Constanţei!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Având în vedere noua restricţie de circulaţie, poliţiştii de la Rutieră se aşteaptă ca, în cursul acestei săptămâni, să se formeze ambuteiaje, iar cozile de maşini să se întindă până în municipiul Constanţa. De aceea, constănţenii care au drum spre sudul litoralului, în perioada următoare, sunt sfătuiţi să iasă din oraş pe Şoseaua I. C. Brătianu, apoi pe centura Constanţei, pentru a evita podul de la Agigea. 

Viteza limitată la 30 km/oră 

Constănţenii trebuie să ştie, de asemenea, că rămân valabile şi restricţiile impuse începând cu luna iulie, când au fost demarate lucrările de consolidare. Astfel, viteza maximă de deplasare pentru traficul rutier este limitată la 30 kilometri / oră, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone, cu excepţia celor care realizează transport de persoane, au interzis pe pod.

Şoferii respectivelor autovehicule sunt sfătuiţi să circule pe variantele ocolitoare: 

– pe relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A2 (Bucureşti – Cernavodă – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus – Cobadin) – DJ 321 (Cobadin – Mereni) – DJ 391 (Mereni – Topraisar) – DN 38 (Topraisar – Agigea) – DN 39 (Agigea – Mangalia) şi retur. 

– pe relaţia Hârşova (DN 2A) – Tulcea (DN 22) – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: 

–  A4 (Nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A2 (Nod rutier A4 cu A2 – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus – Cobadin) – DJ 321 (Cobadin – Mereni) – DJ 391 (Mereni – Topraisar) – DN 38 (Topraisar – Agigea) – DN 39 (Agigea – Mangalia) şi retur.

Sursa: Cuget Liber, Miercuri, 26 sept.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply