Mangalia: Sprijin guvernamental pentru refacerea infrastructurii

0
596

farmec.ro
carturesti.ro%20
Sprijin guvernamental pentru refacerea infrastructurii

În urma unor discuţii dintre primarul Mangaliei, Cristian Radu şi reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Guvernul va acorda sprijin administraţiei din sudul litoralului pentru a obţine o finanţare europeană în vederea înlocuirii reţelelor de apă şi canalizare, care au o vechime de 40 de ani.

REŢELE

Una dintre promisiunile electorale ale primarului Mangaliei, Cristian Radu, a fost de a investi masiv în refacerea infrastructurii, în special în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiu şi din cele şase staţiuni care aparţin administrativ de Mangalia.

Drept urmare, în urma unor discuţii dintre autorităţile locale din Mangalia şi reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, administraţia din sudul litoralului are promisiunea Guvernului pentru obţinerea unei finanţări europene în vederea înlocuirii reţelelor de apă şi canalizare care au o vechime de 40 de ani.

Lucrările de la Mangalia sunt estimate la o valoare de aprox. trei milioane de euro, finanţarea fiind exclusiv din fonduri europene. În prezent se lucrează la întocmirea documentaţiei, iar lucrările propriu-zise urmează să înceapă anul viitor. ”Din cauza reţelei de apă foarte vechi, administraţia locală înregistrează pierderi uriaşe. Trebuie să urgentăm acest proiect, pentru care Guvernul ne-a asigurat că vom primi ajutorul necesar în obţinerea finanţării, mai ales că noi administrăm şase staţiuni unde avem cele mai mari probleme”, a spus Cristian Radu.

IZOLARE TERMICĂ

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Guvernul a asigurat autorităţile din Mangalia că vor primi sprijin financiar şi pentru programul de izolare termică a blocurilor. În acest sens, conform declaraţiilor edilului, până la sfârşitul acestui an se va începe reabilitarea termică a câtorva blocuri din Mangalia, lucrări care vor fi realizate cu fonduri primite de la Ministerul Dezvoltării. „În continuare, vom face demersuri pentru ca oraşul nostru să primească mai multe fonduri guvernamentale sau europene, atât pentru reabilitarea blocurilor, dar şi pentru alte proiecte comunitare”, a explicat primarul.

Legat de acest proiect, Cristian Radu le promite cetăţenilor care locuiesc în blocurile care nu sunt prevăzute cu balcoane că, Primăria are prevăzut în bugetul pentru proiectul de izolare termică a imobilelor fondurile necesare pentru amenajarea de balcoane, care să fie construite din materiale uşoare. „Proiectul de reabilitare termică a clădirilor din Mangalia trebuie să fie ca la carte. Aşadar, pe lângă izolare termică trebuie să construim şi balcoane la blocurile unde acestea nu sunt prevăzute. Procedeul nu este complicat şi nu este costisitor, iar aceste balcoane sunt foarte sigure”, a spus primarul.

Tatian IORGA, Telegraf, Vineri, 14 sept.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply