Septembrie în spectacole

0
693

Debut de stagiune la Teatrul „Oleg Danovski” din Constanţa. 

Baletul „Don Quijote” va putea fi revăzut, pe scena TNOB „Oleg Danovski”, pe 16 septembrie.

Prima lună de toamnă marchează, la malul mării, debutul noii stagiuni a Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, care le propune constănţenilor o agendă de spectacole bogată, ce acoperă cele mai variate preferinţe, de la operă la muzică simfonică şi balet.

„ELIXIRUL DRAGOSTEI”

Deschiderea oficială a sezonului teatral 2012-2013 se va face în această sâmbătă, la ora 19.00, cu una din capodoperele compozitorului Gaetano Donizetti, „Elixirul dragostei”. După o vară fierbinte şi lungă, iubitorii operei se vor bucura, cu siguranţă, să revină în sala de spectacole a TNOB „Oleg Danovski” şi să îi revadă pe scenă pe talentaţii artişti lirici Mădălina Sandu, Doru Iftene, Marius Eftimie, Cătălin Ţoropoc şi Mihaela Ionescu, distribuiţi în roluri solistice. La pupitrul orchestrei simfonice a teatrului se va afla maestrul Radu Ciorei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„SEARĂ CAMERALĂ”

Suita spectacolelor de toamnă continuă, iar următorul eveniment dedicat melomanilor se va desfăşura pe 12 septembrie, de la ora 19.00, la sediul teatrului. Este vorba despre o „Seară camerală” cu partituri din creaţia lui Johann Sebastian Bach. În cadrul recitalului vor putea fi audiate Integrala suitelor pentru violoncel solo (II), Suita nr.3 în Do major BWV 1009, Suita nr.4 în Mi bemol major BWV 1010, solist fiind Ghiorghiţă Tănase.

„CAVALERIA RUSTICANĂ” – „PAIAŢE”

Cei care preferă opera vor avea parte, din nou, de un spectacol de excepţie din repertoriul teatrului, „Cavaleria rusticană” de P. Mascagni) – „Paiaţe” de R. Leoncavallo, programat pe 15 septembrie, de la ora 19.00. Solişti în distribuţia primei părţi a spectacolului sunt: Stela Sîrbu, Răzvan Săraru, Cătălin Ţoropoc, Lucia Mihalache şi Gabriela Dobre, iar în „Paiaţe” vor evolua: Elena Rotari, Alfredo Pascu, Ştefan Ignat, Ionuţ Pascu şi Doru Iftene. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul elveţian Salvatore Cicero.

„DON QUIJOTE”

Iubitorii de balet se vor delecta, pe 16 septembrie, de la ora 19.00, cu spectacolul „Don Quijote”, pe muzica lui Ludwig Minkus şi în coregrafia lui Mihai Babuşka – adaptare după M. Petipa. Solişti vor fi: Takahiro Tsubo (Japonia), Risa Mochizuchi (Japonia), Eliza Maxim, Jeonil Yoon (Coreea de Sud), Aliss Tarcea, Amalia Mîndruţiu, Ovidiu Lintzmaier, Cezar Buculei, Mihai Pâslaru şi Diana Ionescu.

„SEARĂ LIRICĂ”

Pe agenda lunii figurează, pe 19 septembrie, cu începere de la ora 19.00, o „Seară lirică” avându-i ca solişti pe Mădălina Sandu şi Daniel Sărăcescu.

„NABUCCO”

Pe 21 septembrie, tot de la ora 19.00, pe scena teatrului va fi prezentat un alt spectacol de excepţie, opera verdiană „Nabucco”, solişti fiind: Ştefan Ignat (Bucureşti), Dragana Radakovic (Serbia), Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Doru Iftene şi Mihaela Ionescu. Orchestra simfonică a teatrului va fi condusă de maestrul Gheorghe Stanciu.

„CONTESA MARITZA”

Seara de 22 septembrie este rezervată… operetei. Constănţenii vor putea urmări, de la ora 19.00, un spectacol al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti, „Contesa Maritza”.

„MICUŢA DOROTHY”

TNOB „Oleg Danovski” îi invită şi pe cei mici în sala de spectacole, mai exact pe 25 septembrie, de la ora 11.00, pentru a o vedea pe… „Micuţa Dorothy”.

CONSTANŢA BRASS BAND

Pe 26 septembrie, de la ora 19.00, este programată o „Seară Camerală” în cadrul căreia va evolua Constanţa Brass Band. Astfel, vor putea fi urmăriţi în recital: Sorin Mustăţea, Florin Voinea, Nicolae Gribinic, Valeri Baran, Iurie Postolache, Valentin Tănase.

Melomanii sunt invitaţi, pe 27 septembrie, la un spectacol de excepţie, susţinut sub titulatura „Arii celebre din operete” de: Daniela Vlădescu, Nora Beneş, Ştefan Popov, Răzvan Săraru, Constantin Acsinte, Laurenţiu Severin, dirijor fiind maestrul Radu Ciorei.

Suita spectacolelor din această lună se încheie, pe 30 septembrie, cu baletul „Cenuşăreasa” (S. Prokofiev, J. Massenet), în coregrafia lui Horaţiu Cherecheş. Solişti vor fi: Amalia Mîndruţiu, Sergiu Dan, Eliza Maxim, Mihai Pâslaru, Laima Costa, Delia Luca, Cezar Buculei, Ştefan Răuţ.

Graţiela GHEORGHE, Telegraf, Joi, 06 Septembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply