La Mangalia, în această sâmbătă, Gala „Hop” îşi desemnează laureaţii

0
811

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cea de-a XV-a ediţie a Galei Tânărului Actor „Hop” ajunge, în acest weekend, la final. După trei zile de competiţie, care a adus pe scena Casei de Cultură de la Mangalia o serie de tineri talentaţi, ce s-au străduit să îşi dovedească aptitudinile artistice atât la proba secţiunii Individual, cât şi la Grup, în această sâmbătă, de la ora 20.45, vor fi răsplătiţi cu premii cei mai talentaţi dintre participanţi.

Astfel, vor fi desemnaţi câştigătorii Marelui Premiu „Ştefan Iordache”, Premiului pentru cel mai bun actor, Premiului pentru cea mai bună actriţă, Premiului pentru cea mai bună trupă de actori şi Premiului special al juriului „Sică Alexandrescu”. La acestea se adaugă şi distincţiile speciale: Premiul „Timică”, Premiul Yorick, acordat unui actor/unei actriţe sau unei trupe de teatru pentru „a fi sau a nu fi altfel pe scenă”, precum şi Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei tirade de teatru clasic, oferit de actriţa Dorina Lazăr.

Desemnarea câştigătorilor se va face de către juriul de specialitate, dintre cei 20 de tineri de la secţiunea Individual şi cele şapte grupuri care au participat la probele ediţiei din acest an a tradiţionalei manifestări de la malul mării. Gala Laureaţilor va fi, însă, precedată de ultimele probe de concurs, la secţiunile Individual şi Grup, precum şi de spectacolul invitat – în afara competiţiei – „Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar, programat de la ora 19.45.

Comisia de jurizare a Galei „Hop” este formată din regizorul Radu Afrim, coregraful Florin Fieroiu, dramaturgul Radu Macrinici, actriţa Virginia Mirea şi actorul Marius Rizea.

PENULTIMELE PROBE

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vineri, în penultima zi de… „Hop”-uri, s-au desfăşurat deja tradiţionalele activităţi din cadrul atelierului „Alteritate”, susţinut de Florin Fieroiu, urmat de proba de concurs la secţiunea Individual. Pe scena Casei de Cultură din Mangalia au evoluat: Bianca Holobuţ, Alex Iuraşcu, Loredana Cosovanu, Gabriel Sandu şi Alexandra Tarce. A urmat proba pentru secţiunea Grup, în cadrul căreia au putut fi urmărite spectacolele „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, susţinut de Alexandru Nagy şi Ştefan Pavel şi „Night on Earth”, o adaptare după Jim Jarmusch, în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu, cu participarea lui Alexandru Bogdan, a Ancăi Dinicu, Danei Marineci, Cosmin Teodor Pană, Biancăi Popescu şi George Rotaru.

Organizatorii ediţiei din acest an a Galei „Hop” sunt UNITER, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Municipiului Mangalia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Fundaţiei „Fantasio”.

Graţiela GHEORGHE, Telegraf, Sambata, 01 Septembrie 2012,


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply