Validarea lui Foleanu pe funcţia de consilier s-a lăsat cu “sânge pe pereţi”

0
694

Validarea lui Foleanu pe funcţia de consilier s-a lăsat cu "sânge pe pereţi"

Consilierii mangalioţi au dovedit că nu uită şi nu iartă. Unii dintre ei. După mandatul anterior, în care a sărit sânge pe pereţi la şedinţe, alegerea lui Cristian Radu pe postul de primar părea să aducă linişte. Apelul la normalitate şi bună convieţuire, lansat de fostul şef al Gărzii Financiare, în prezent primar al Mangaliei, a ţinut până ieri, când pe ordinea de zi a fost înscris şi proiectul privind validarea mandatului de consilier a lui Paul Foleanu.

Aici a intervenit fostul pedelist, în prezent membru al PSD Dan Moldovan, care a spus că el nu crede că Paul Foleanu a câştigat procesul împotriva deciziei ANI prin care se stabilea o stare de incompatibilitate din mandatul anterior, până nu vede decizia instanţei în original, cu ştampilă. De aici… circul! Spiritele au început să se agite, avocatul Paul Foleanu – invitat să părăsească masa consilierilor pentru că încă nu era validat – a început să-şi susţină cauza, consilierul Mangaliei să spună cum e legea…

În toată harababura, primarul Mangaliei insista să fie îngropată securea războiului şi să se treacă la vot. Nimic! Dan Moldovan a fost mai mult decât înfierbântat pe această temă, din când în când viceprimarul PSD Bogdan Maganu spunându-i acestuia câte ceva la ureche. După târguieli mai ceva ca la piaţă, Paul Foleanu a fost îndemnat să aducă în original actul care să dovedească faptul că n-a fost, în mandatul anterior, incompatibil. Cu teamă că aleşii locali ar putea fugi până revine el cu documentul solicitat, Foleanu a părăsit Primăria Mangalia în grabă. A revenit cu hârtia, dar, surpriză: Dan Moldovan a susţinut că tot nu-i bine!

Până la urmă, s-a trecut la vot, moment în care Moldovan a ameninţat că dacă se trece peste opinia Comisiei de Validare, de la şedinţa următoare e… război! Consultată pe temă, secretara primăriei a precizat că e nevoie de avizul comisiei, aşa că membrii ei s-au retras. Au revenit cu un verdict care era să îl leşine pe Foleanu: comisia nu îşi dă aviz pozitiv. Chiar şi aşa, consilierii au votat, în număr de 12, pentru validarea lui Paul Foleanu, în timp ce Bogdan Maganu, Dan Moldovan şi Marian Guţă s-au abţinut. Mulţumesc primarului, cât şi colegilor care au votat validarea. Mă bucur că în Consiliul Local domnul primar încearcă să instaureze normalitatea, bazată pe aplicarea legii, şi o relaţie corectă, de colegialitate, a spus, la final, Foleanu.

Toată tevatura descrisă mai-sus a eclipsat alte proiecte, ca de exemplu preluarea unui imobil, în vederea reabilitării, pentru ca acesta să devină bloc de locuinţe sociale sau amenajarea oborului. De menţionat că, în cadrul aceleaşi şedinţe, consilierii au aprobat, la iniţiativa primarului Cristian Radu, majorarea de la 35 la 40 de lei a valorii ajutoarelor de urgenţă acordate persoanelor cu dizabilităţi de gradele I şi II, care au vârsta de peste 60 de ani şi nu realizează venituri.

Alexandra ANTON, Replica, 28 august 2012. (Vezi si galerie foto).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply