La Mangalia, patru zile cu… „Hop”-uri

0
872
Patru zile cu... „Hop”-uri

Regizorul Radu Afrim se va afla şi anul acesta în juriul Galei „Hop”.

Cea de-a XV-a ediţie a Galei Tânărului Actor „Hop” de la Mangalia se pregăteşte de start. Deschiderea oficială a evenimentului, care promovează talentul şi creativitatea absolvenţilor facultăţilor de teatru, este programată pe data de miercuri, 29 august, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Mangalia şi va fi urmată de concursul de la secţiunea Individual.

Seara va continua, de la ora 19.00, cu probele secţiunii Grup. Probele de concurs vor fi precedate în primele trei zile ale Galei „Hop” de ateliere de mişcare cu tema „Alteritate”, susţinute de coregraful Florin Fieroiu. Pe 1 septembrie, în ultima zi a galei care va debuta cu ultimele probe la cele două secţiuni, vor fi decernate şi premiile ediţiei 2012 a Galei „Hop”. Gala laureaţilor, programată de la ora 20.45, va fi precedată de un spectacol invitat în afara concursului, „Fata din curcubeu”, o producţie a Teatrului Naţional Bucureşti, în regia Liei Bugnar.

Anul acesta, la preselecţiile pentru gala „Hop” s-au înscris 58 de actori, la secţiunea Individual şi 26 de grupuri, însumând 91 de artişti. Dintre aceştia, se vor strădui să treacă „hop”-ul de la Mangalia, în perioada 29 august-1 septembrie, doar 20 de actori, la secţiunea Individual şi şapte grupuri. Juriul va fi format din regizorul Radu Afrim, coregraful Florin Fieroiu, dramaturgul Radu Macrinici, actriţa Virginia Mirea şi actorul Marius Rizea.

Ediţia 2012 a Galei „Hop” este organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi Primăria Municipiului Mangalia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Fundaţiei „Fantasio”. Proiectul cultural beneficiază de finanţarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Mirela Stîngă, Telegraf.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply