Mangalia – Proiectele Consiliului Local, prin sita cetăţeanului

0
766

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „Consiliul Consultativ Cetăţenesc va avea rolul de a aviza, din punct de vedere consultativ, toate proiectele de Hotărâre care privesc comunitatea, înainte de a intra pe ordinea de zi a Consiliului Local”

CÂINI COMUNITARI

Problemele pe care cetăţenii muncipiului Mangalia i le-au adus la cunoştinţă actualului primar, Cristian Radu, în campania electorală, încep să-şi găsească rezolvarea, administraţia locală lucrând în prezent la o serie de proiecte cu impact asupra populaţiei. Potrivit primarului Cristian Radu, pe lângă rezolvarea problemei cu apa caldă şi căldura, în prezent sunt derulate mai multe campanii de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân, împreună cu ONG-urile de profil, „Save the dogs” şi „Vier Pfoten”.

„Ştiu că rezolvarea situaţiei câinilor comunitari reprezintă una dintre principalele cerinţe ale populaţiei, lucru care mi-a fost cerut cu insistenţă în campania electorală”, a spus Radu, care a adăugat că Primăria urmează să amenajeze adăposturi pentru animalele abandonate pe străzile oraşului. „Este un început în soluţionarea problemei câinilor comunitari, iar astfel de proiecte vor continua cu mai multe organizaţii non-guvernamentale, atât de la nivel local, cât şi de la nivel naţional”, a spus Cristian Radu.

ŞCOLILE, ÎN REPARAŢIE

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Şi, pentru că noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, Primăria a început reparaţiile la şcoli, astfel încât elevii să beneficieze de condiţii cât mai bune de învăţământ. Nu în ultimul rând, primarul a dispus ca transportul public să acopere toate zonele oraşului, la acelaşi cost al călătoriei, lucru cerut cu insistenţă de mulţi cetăţeni care s-au plâns de-a lungul vremii că transportatorii nu ajung în toate cartierele Mangaliei. De altfel, primarul Cristian Radu încearcă să rezolve, tot în această perioadă, şi situaţia juridică a serviciului de transport public de călători, pentru că, potrivit unor informaţii, nu toţi cei care efectuează acest serviciu de transport sunt în legalitate.

CONSILIU CONSULTATIV

Un alt aspect pe care primarul Mangaliei încearcă să îl rezolve este cel privind creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, pentru care administraţia locală a încheiat un protocol pentru formarea de echipaje mixte Poliţie Locală – Jandarmerie – Poliţie Naţională, care vor patrula pe străzile oraşului. „Numai aşa vom reuşi să reducem fenomenul infracţional”, a spus Radu. El a adăugat că Primăria va continua, totodată, proiectele benefice pentru oraş, aplicate de fosta administraţie, cum ar fi pachetele pentru persoanele în vârstă şi asistaţii social, construcţia cluburilor pentru pensionari.

„Ne mai preocupă aspecte privind fluidizarea traficului rutier prin realizarea de noi sensuri giratorii, suplimentarea numărului de locuri de parcare, amenajarea unor parcuri şi locuri de joacă pentru copii, creşterea gradului de transparenţă în administraţie, prin înfiinţarea unui Consiliu Consultativ Cetăţenesc”, a spus Radu.

În ceea ce priveşte acest Consiliu, primarul spune că organismul civic va avea rolul de a aviza toate proiectele de Hotărâre care privesc comunitatea, înainte de a intra pe ordinea de zi a Consiliului Local. „Va fi un aviz consultativ, de care însă, personal, voi ţine cont în susţinerea sau nu a respectivelor proiecte de Hotărâre”, a afirmat primarul.

Tatian IORGA, Telegraf, Joi, 16 August 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply