13 consilieri din 15 au votat “pentru” denunţarea unilaterală a contractului cu societatea Callatis Therm. Vezi cine s-a opus şi cine a absentat!

0
834
13 consilieri din 15 au votat "pentru" denunţarea unilaterală a contractului cu societatea Callatis Therm. Vezi cine s-a opus şi cine a absentat!

Contractul dintre firma furnizoare de agent termic şi administraţia locală din sudul litoralului a fost denunţat unilateral, prin votul exprimat de 13 consilieri, din cei 15 prezenţi, în timp ce un consilier a votat împotrivă, iar un altul s-a abţinut.

Precizăm că Primăria Mangalia are o datorie de 3,3, milioane lei către Callatis Therm.

În sală a fost prezent şi avocatul firmei de termoficare, nimeni altul decât fostul şef al OCPI, Ionel Spătaru. El a solicitat să ia cuvântul, însă consilierii au spus că îi vor da voie să vorbească abia la finalul şedinţei.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că este o necesitate rezilierea contractului cu firma căreia nu mai vrea nici să-i pronunţe numele, întrucât mangalioţii au stat iarna în frig.

Conform Proiectului de Hotarâre adoptat, Callatis Therm va continua să asigure serviciul energetic termic până la preluarea de către CL Mangalia, pentru o perioadă maximă de 90 de zile.

În câteva luni va începe sezonul rece şi de aceea trebuie sa îndeplinim urgent toate etapele legale pentru ca populaţia să aibă apă caldă şi căldura la un preţ corect. Prin această hotarâre a CL s-a facut un prim pas. Vom prelua punctele termice, iar în octombrie-noiembrie se va realiza alimentarea acestora cu gaz. Până la obţinerea tuturor autorizaţiilor pentru alimentarea cu gaz, vom achiziţiona combustibil lichid uşor la un preţ corect pentru populaţie, a explicat primarul Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cadrul aceleaşi şedinte de s-a mai aprobat efectuarea unei analize privind oportunitatea reorganizării Regiei Autonome de Gospodărire Orăşenească Locativă şi de Drumuri GOLD Mangalia, în vederea preluării activităţii de producere şi furnizare a agentului termic pentru populaţie.

Cine a lipsit de la şedinţă şi cine nu a votat pentru denunţarea contractului cu Callatis Therm:

Absenţii de la şedinţa de luni, 6 august au fost: Dan Moldovan (PSD), Laura Cârlan (PDL), Membulat Giulgian (PSD), în timp ce pedelistul Paul Foleanu nu este încă validat pe funcţie.

Potrivit unor surse bine informate, consilierul care a votat împotriva rezilierii contractului cu Callatis Therm este Marian Eugen Guţă de la PSD, care, de altfel, a şi propus ca votul să fie secret. Cât despre consilierul care şi-a anulat votul, votând şi Da şi Nu facem precizarea că este vorba despre viceprimarul Bogdan Maganu. Chestionaţi de Replica, nici unul dintre ei nu au recunoscut, declarând că: votul a fost secret.

VEZI DECLARAŢIILE CELOR DOI LA SECŢIUNEA VIDEO!

Replica, Luni, 6 aug.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply