Veste bună pentru oamenii din Mangalia: Contractul Primăriei cu firma Callatis Therm ar putea fi reziliat, luni

0
599

consiliulocalmangalia62-1344010457.jpg

 

După îndelungi suferinţe, oamenii din Mangalia ar putea avea o iarnă liniştită, asta numai dacă jumătate plus unu dintre consilierii locali, prezenţi la şedinţa de luni, vor decide şi vota rezilierea contractului „păgubos” pe care administraţia locală îl are cu societatea de termoficare Callatis Therm. 

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a convocat o şedinţă ordinară luni, ora 17, pentru a discuta alături de echipa de consilieri, două proiecte importante pentru locuitorii din sudul litoralului.

Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi face referire la contractul de delegare de cesiune nr. 4450/31.01.2003 încheiat între Primăria Mangalia şi compania Callatis Therm. Membrii CL vor trebui să decidă dacă acest contract rămâne în picioare sau dacă este mai oportun ca serviciul de termoficare să fie în administrarea şi gestionarea directă a primăriei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că, după problemele de iarna trecută, când locuitorii Mangaliei au fost obligaţi să stea în frig din cauza neînţelegerilor dintre Primărie şi Callatis Therm, aproape toţi factorii cu rol decizionali implicaţi au decis că cea mai bună variantă o reprezintă rezilierea contractului.

Mai mult, edilul Mangaliei a afirmat încă din perioada campaniei electorale că îşi doreşte ca acest contract să fie reziliat şi că debutul său la conducerea administraţiei locale va fi marcat de soluţionarea problemei căldurii.

De altfel şi oamenii din Mangalia şi-au dorit ca administraţia locală să găsească o altă companie care să se ocupe de producerea şi distribuţia agentului termic, protestând de mai multe ori pe străzile Mangaliei, precum şi în faţa sediului Callatis Therm.

Cel de-al doilea punct aflat pe ordinea de zi este legat de elaborarea unui program de reorganizare pentru Regia Autonomă de Gospodărire Orăşenească, Locativă şi de Drumuri, G.O.L.D.Mangalia. Şi acest proiect a fost propus de către primarul Radu Cristian şi va fi supus votului consilierilor care vor participa la şedinţa de luni.

Menţionăm că, deşi pedelistul Paul Foleanu şi-a câştigat, în instanţă, dreptul de reveni în Consiliul Local Mangalia, în comunicatul emis de Primărie cu privire la ordinea de zi a şedinţei nu se face nicio referire la vreun proiect de hotărâre formulat în acest sens. 

Alexandra BĂLAN, Cuget Liber, Sambata, 04 August 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply