“După ce nouă ani nu s-a făcut nimic, în două săptămâni nu putem face minuni”

0
699

“După ce nouă ani nu s-a făcut nimic, în două săptămâni nu putem face minuni”

Primarul Mangaliei, despre contractul cu Callatis Therm S.A.

Cristian Radu promite că, la iarnă, nu se va majora preţul gigacaloriei, dacă vor fi urmaţi paşii pe care i-a propus în proiectul său electoral

Municipiul Mangalia a ţinut prima pagina a ziarelor multă vreme după ce fostul primar, Claudiu Mihai Tusac, a fost suspendat din funcţie pe motiv de incompatibilitate şi, de fiecare dată, instanţa i-a dat câştig de cauză la recurs, dar şi pentru scandalul care a avut la bază contractul administraţiei cu firma distribuitoare de agent termic din localitate, care iarna trecută i-a lăsat pe cei racordaţi la sistemul centralizat fără căldură în case.

Alegerile locale au dus la schimbarea conducerii administraţiei publice locale, iar noul edil a promis oamenilor care au suferit de frig pe tot timpul iernii, că problema căldurii va fi rezolvată din timp, astfel încât prima lună de iarnă să nu le aducă necazuri.

În acest sens, la propunerea primarului Cristian Radu a fost luat la puricat întregul contract, intenţia fiind rezilierea lui, dar în aşa fel încât să nu aibă efecte negative asupra populaţiei. Radu a propus şi constituirea unei comisii la nivelul Consiliului Local Municipal, care să verifice acelaşi contract, iar aleşii locali şi-au dat acordul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ieri, edilul Radu a declarat pentru „Observator“ că încă se lucrează la verificarea contractului încheiat între administraţia locală Mangalia şi Callatis Therm S.A., iar principalul scop este rezilierea acestuia în termenii şi condiţiile cerute de administraţie, respectiv în favoarea locuitorilor.

„Se lucrează la verificarea contractului încă. Peste câteva zile vom avea un rezultat al analizei şi îl vom face public. Nu vreau să mă pronunţ încă de pe acum. E important să facem în aşa fel încât avantajaţi să fie cetăţenii racordaţi la sistemul centralizat“, a declarat primarul. Cu toate acestea, cetăţenii greu încercaţi iarna trecută suflă acum şi în iaurt şi nu exclud posibilitatea ca preţul gigacaloriei să rămână la peste 400 de lei sau chiar să crească mult peste valoarea actuala.

Despre toate acestea, edilul Mangaliei ne-a precizat următoarele: „Sub nicio formă nu va creşte costul gigacaloriei dacă vom respecta paşii pe care i-am propus pentru acest proiect gândit şi pus în aplicare pentru Mangalia, iar primul dintre aceşti paşi îl reprezintă rezilierea contractului încheiat între administraţia locală şi S.C. Callatis Therm S.A.“

Întrebat cum priveşte situaţia din interiorul administraţiei, deoarece în perioada campaniei majoritatea candidaţilor promit probleme rezolvate, indiferent de gravitatea lor, Cristian Radu a răspuns: „E important să ne bazăm pe chestiuni reale, iar eu aveam date încă de la momentul promisiunilor. Chiar şi aşa, după nouă ani de când acest contract există şi este în derulare la Mangalia, nu putem să facem minuni în două săptămâni şi consider că avem timp pentru a nu ne face, la acest moment, griji foarte mari pentru ce va fi la iarnă. Doar câteva zile şi vom prezenta soluţia“.

Mihaela TÎRPAN, Observator de Constanta, vineri, 3 aug.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply