REFERENDUM 2012. Judecătorii CCR se întrunesc în şedinţă de la ora 14.00

0
818

REFERENDUM 2012. Judecătorii CCR se întrunesc în şedinţă de la ora 14.00

Judecătorii CCR se întrunesc miercuri, de la ora 14.00, în şedinţă pentru a lua în discuţie rezultatele referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, desfăşurat duminică 29 iulie, informează România TV. Documentele cu rezultatele finale ale referendumului au ajuns, după ora 11.00, de la Biroul Electoral Central la Curtea Constituţională. Dosarele de la BEC au ajuns la CC sub paza Jandarmeriei, fiind transportate cu un autoturism Dacia Logan.

La registratura Curţii Constituţionale a fost întocmit un proces verbal de predare-primire.

Până la ora 14.00, la Curtea Constituţională sunt verificate documentele primite de la BEC, scrie Mediafax.

Curtea Constituţională este instituţia care validează sau invalidează rezultatele referendumului de demitere a preşedintelui României, prin hotărâre.

Potrivit legii, plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului. Practic, judecătorii CCR vor stabili dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună, mai prevede legea.

Aşa cum prevede legea, validarea sau invalidarea referendumului depinde de voturile a 6 judecători din cei 9 ai plenului Curţii.

În condiţiile în care CCR stabileşte că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate, Parlamentul va decide asupra procedurii de urmat. În situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat, prevede Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 6 iulie (art.3).

Conform reglementărilor legale în vigoare, pentru a fi validat referendumul din 29 iulie, era necesar ca la urne să se prezinte cel puţin 50% plus unu din numărul alegătorilor.

Potrivit rezultatelor finale comunicate miercuri de BEC, prezenţa la vot a fost de 46,24% (8.459.053 alegători au venit la vot din totalul de 18.292.464 de români înscrişi în listele electorale).

Replica, miercuri, 1 august 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply