Viceprimarul din Mangalia, Maganu, târât de un infractor într-un dosar cu şpăgi pentru ANL-uri

0
709

farmec.ro
carturesti.ro%20

Maganu, târât de un infractor într-un dosar cu şpăgi pentru ANL-uri
Numele lui Bogdan Maganu este din nou în centrul atenţiei, într-un dosar de trafic de influenţă şi şpăgi percepute în numele acestuia, pentru facilitarea obţinerii în regim de închiriere a unor locuinţe ANL. Din verificările procurorilor, a rezultat însă că Maganu, în prezent viceprimar al municipiului Mangalia, habar n-avea că un individ din Constanţa intermedia locuinţe în blocurile ANL folosindu-se de numele lui.

Constănţeanul Nicolae Mola a fost propus pentru arestare, având în vedere că, în afară de traficul de influenţă din dosarul la care facem acum referire, este o persoană cunoscută ca având ocupaţia de principală de a comite escrocherii, în special referitor la femei, iar din perspectiva antecedentelor penale, fişa de cazier şi celelalte acte procedurale o demonstrează cu prisosinţă că nu este la primul conflict de acest gen cu legea. În prezent, acesta este cercetat în mai multe dosare penale pe rolul unităţilor de Parchet din Constanţa şi din ţară, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, învinuitul, profitând de o relaţie apropiată cu martora Laura Valentina C., a aflat numele unui funcţionar reprezentativ din cadrul Consiliului Local Mangalia – Bogdan Maganu, fapt pe care l-a folosit cu abilitate pentru obţinerea de venituri ilicite. Astfel, acesta a aflat că nevoia acută a unui segment important de populaţie din Mangalia este legat de spaţiile de locuit, una dintre opţiuni fiind aceea a locuinţelor ANL. Prin urmare, Mola a lansat zvonul în comunitate că poate obţine beneficiile unor astfel de contracte, situaţie în care numita Azis Enidan l-a contactat, cu solicitarea de a o ajuta în scopul menţionat.

Iniţial, învinuitul i-a spus martorei că este în relaţii apropiate cu Bogdan Maganu, şi că o poate ajuta, cerând în schimb 3.500 de euro. A încasat prima tranşă de bani, 1.000 de euro, urmând ca 2.500 să primească la semnarea actelor pentru apartamentele ANL. Întrucât martora menţionată în dosar era convinsă de cele spuse de Mola, a povestit şi altora cum se poate face rost de o locuinţă ANL în Mangalia, aşa că la învinuit au apelat şi alte persoane. Pentru ca situaţia să pară şi mai reală, învinuitul suna la Azis Enidan, recomandându-se drept Bogdan Maganu. La scurt timp însă, situaţia a început să scârţâie, martora în dosar să priceapă că ceva nu este în regulă, moment în care Mola a apelat la alte persoane, iar într-un final, victimele s-au dus peste Bogdan Maganu, în Primăria Mangalia, pentru a afla de ce au dat bani şi nu primesc ANL-uri! Cu această ocazie, Maganu, a negat orice legătură cu învinuitul Nicolae Mola, arătând totodată că are alt număr de telefon decât cel folosit de aşa-zisul Bogdan Maganu.

Vom reveni.

Alexandra ANTON, Replica, 19 iulie 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply