Se predă ştafeta la Mangalia: inimioare pe buletinele de vot, între candidaţi

0
254
Ce-l sfătuieşte Claudiu Tusac pe Cristian Radu
Ce-l sfătuieşte Claudiu Tusac pe Cristian Radu

Primar în mandatul 2008-2012, Claudiu Tusac spune că nu rămâne consilier local, deşi a fost primul pe lista PSD. El urmează să se concentreze pe o candidatură la Parlament, în toamnă.

Referitor la rezultatele votului de duminică, 24 iunie, pentru desemnarea primarului şi a Consiliului Local Mangalia, Tusac spune că: Sunt rezultatele pe care le aşteptam. USL are primar, Radu Cristian a câştigat, USL are majoritate în consiliu. Cât despre cei care au continuat să pună ştampila pe Claudiu Tusac, deşi acesta anunţase că se retrage din cursă şi dă voturile sale lui Radu Cristian, el a comentat că au fost oameni care au fost derutaţi de faptul că numele lui apărea pe buletinul de vot.

L-am bătut a doua oară pe Iorguş, e clar că trebuie să se retragă din politică

Buletinele nu puteau fi modificate, iar unii oameni ori nu au aflat că m-am retras, ori nu au înţeles. Au fost foarte multe buletine de vot anulate, pentru că au fost oameni care au votat pe acelaşi buletin şi cu mine, şi cu Radu Cristian şi au pus şi o inimioară între noi. Au fost şi care i-au lăsat mesaje lui Iorguş, a spus Tusac. Şi, dacă tot a venit vorba despre Zanfir Iorguş, Claudiu Tusac nu s-a putut abţine: L-am bătut a doua oară pe Iorguş, e clar că trebuie să se retragă din politică. Dacă după alegerile din 10 iunie calculele dădeau că PSD va avea 7 consilieri, iar PNL-PC – 3, iată că reluarea alegerilor, în data de 24 iunie, a schimbat puţin situaţia: PSD va avea 6 reprezentanţi în CL Mangalia, iar PNL-PC va avea 4. Tusac are o explicaţie: PSD nemaiavând candidat la primărie, nu a mai fost acea locomotivă… Nu mai era miza, aşa că am pierdut un consilier şi a câştigat PNL-PC (ACD) unul. Nu este însă nici o problemă, mai comentează Tusac, de vreme ce… de acum înainte va funcţiona USL la Mangalia. Cel puţin aşa consideră fostul primar. În final, el i-a transmis lui Cristian Radu şi un sfat: Să facă ce a promis şi să rămână cum a fost şi până acum.

Ca dovadă că Tusac şi Radu nu au nici o problemă, duminică noaptea, când la sediul de campanie al câştigătorului se făcea numărătoarea paralelă a voturilor şi se contura verdictul” pozitiv, între cei invitaţi să ciocnească o cupă de şampanie s-a numărat şi social-democratul ex-primar.

Alexandra ANTON, Replica, 26 iunie 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply