Iorguş atacă decizia B.E.C. de repetare a alegerilor

0
787
Iorguş atacă decizia B.E.C. de repetare a alegerilor

Mangalia, în plin război electoral

Claudiu Tusac (P.S.D.) s-a retras din competiţie şi a declarat că va susţine candidatura independentului Cristian Radu

P.S.D. va avea viceprimar, după alegerile din 24 iunie

Decizia B.E.C. de repetare a alegerilor în municipiului Mangalia a atras, după sine, multe critici din partea celor care au câştigat scrutinul din 10 iunie. După ce, în primă fază, deputatul Zanfir Iorguş a declarat că nu se pronunţă în legătură cu decizia de a mai candida sau nu, explicând că este importantă motivarea Biroului Electoral Central, cel care a câştigat pe 10 iunie alegerile de la Mangalia spune că este mai motivat ca niciodată să candideze din nou.

„Este o furăciune ordinară a oamenilor lui Tusac şi a celor ai lui Cristian Radu, care m-a înrăit şi mai mult, şi voi candida. În paralel, am decis că putem face şi o altă acţiune; am decis că luni (astăzi, 18 iunie – n.r.) vom ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Biroului Electoral Central, pentru fals şi uz de fals. Vom aduce în instanţă de la cei care au fost observatori în secţiile de votare şi până la membrii B.E.C., care au dat un verdict care nu corespunde“, a declarat deputatul Zanfir Iorguş pentru „Observator“.

În ceea ce priveşte mesajul pe care îl va transmite săptămâna aceasta, în campania electorală pentru alegerile de duminică, 24 iunie, Iorguş ne-a spus: „Vom spune oamenilor că trebuie să înţeleagă, la fel ca şi toate grupurile de interese de la Constanţa, că Mangalia nu este de vânzare“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristian Radu, mesaj clar: „Deputatul Iorguş nu poate fura cât vom vota noi, cetăţenii Mangaliei!“

De partea cealaltă, candidatul independent pentru Primăria Mangalia, Cristian Radu, a declarat pentru cotidianul nostru că nu este interesat de modalităţile deputatului Iorguş de a-şi face campanie electorală, dar că are câteva întrebări de adresat: „Cine a tras cu arma în Mangalia? Unde s-au găsit buletinele de vot ştampilate? De ce îi este frică de electorat deputatului Iorgu, care a constatat că a stat şi în Parlament degeaba, dacă nu cunoaşte legile ţării. Cine a vândut pădurea Comorova? Cine are teren în curtea Spitalului?“

La toate aceste întrebări, desigur, ar trebui să răspundă parlamentarul constănţean, despre care Cristian Radu spune că nu face altceva decât o campanie de „intoxicare“. „Nu a făcut nimic cât timp a fost primar, doar a vândut terenuri şi are tupeul să spună că Mangalia nu este de vânzare…?“, a completat independentul Cristian Radu.

În ceea ce priveşte campania electorală de săptămâna aceasta, Radu spune că va continua discuţiile cu cetăţenii, cărora le transmite următorul mesaj: „Ieşiţi la vot! U.S.L. s-a format şi pentru municipiul Mangalia şi avem nevoie de această unitate. Domnul deputat Iorguş nu poate fura cât vom vota noi, cetăţenii Mangaliei“

Din declaraţiile principalilor actori ai alegerilor de la sfârşitul acestei săptămâni, nu putem trage decât o singură concluzie: campania electorală nu va fi deloc una uşoară şi cine ştie la ce vor mai asista locuitorii Mangaliei zilele acesta…

Tusac îl susţine pe Cristian Radu

Amintim că primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, ales pentru perioada 2008 – 2012, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că se retrage din competiţia electorală şi le recomandă tuturor celor care vor fi implicaţi în administraţia municipiului să aibă pe agenda de lucru doar interesele cetăţenilor. „Am luat decizia de a nu candida, în urma unor discuţii îndelungate cu conducerea centrală şi locală a P.S.D. Radu Mazăre a fost unul dintre care m-a susţinut în a lua această decizie. Vreau să vă asigur pe toţi că nu a fost o decizie uşoară şi ea a fost bine cântărită, alături de toţi colegii şi prietenii mei din P.S.D.“, a declarat Claudiu Tusac, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă.

Claudiu Tusac va candida la alegerile parlamentare, din toamna acestui an, pentru un post de deputat, chiar în colegiul în care este inclusă şi Mangalia, ceea ce înseamnă că o nouă luptă electorală cu Zanfir Iorguş (în prezent deputat din partea P.D.L. în acest colegiu) nu este deloc exclusă.

Pregătirile pentru alegerile de la Mangalia sunt în plină desfăşurare, campania electorală a început pe 14 iunie şi urmează să se încheie pe 23 iunie, la 7 dimineaţa.

Mihaela TÎRPAN,


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply