Viorel Oleniuc: "E dureros să vezi că un personaj care încă nu a scăpat de puşcărie şi linşajul populaţiei mai are tupeul să candideze"

0
545

Fostul viceprimar şi lider al PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, se arată dezamăgit de modul în care decurge campania electorală în municipiul din sudul litoralului. Oleniuc sesizează că absolut toţi candidaţii se bazează, în primul rând, pe o bătălie absurdă a afişelor, evitând, în schimb, orice dezbatere publică, mult mai edificatoare pentru electorat. Candidat independent la Consiliul Local, Oleniuc apreciază că cea mai revoltătoare candidatură aparţine actualului primar PSD.

În Mangalia, campania electorală se desfăşoară normal: unii pun banere şi lipesc afişe, ceilalţi le rup, se ameninţă, se jignesc…tot tacâmul devenit obişnuit în oraşul european pe care îl invocă fiecare. Bineînţeles, li se pare inutil să discute despre programe şi credibilitatea lor, nu mai este timp şi pentru dezbateri publice. Şi toate acestea se petrec într-un oraş odată frumos, iubit şi cunoscut pentru liniştea lui, a declarat Viorel Oleniuc.

Mangalia a ajuns scena circului de prost gust. Încrezători în memoria scurtă a cetăţeanului mangaliot, cei vinovaţi de grozăveniile iernii trecute şi de batjocura continuă din ultimii ani, se întrec în a-şi afişa chipurile pe toate clădirile şi tot ce mişcă prin oraş. Într-o ţară datoare, care se chinuie să dea o pensie ciuntită, zeci de miliarde sunt aruncate în dispreţul oamenilor de rând. Mangalia poate candida la cel mai pavoazat şi kitschos oraş de campanie, doar cetele de câini vagabonzi nu poartă abţibilduri, a mai spus Oleniuc.

În delirul permanent al senzaţiei că este împăratul tuturor, aşa-zisul primar ne zâmbeşte, cam întunecat, de pe stâlpii de iluminat, proaspăt vopsiţi şi împodobiţi cu steguleţe roşii de firmele consilierilor agreaţi şi aşteaptă probabil să mai cheltuie ceva şi pentru curăţirea lor, după campanie. E dureros să vezi că un personaj care încă nu a scăpat de puşcărie şi de linşajul populaţiei mai are tupeul să candideze şi să creadă că poate fi reales, a completat Oleniuc.

Cristian ANTON, Replica, 28 mai 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply