Prefectul judeţului Constanţa a primit "un cartonaş galben" de la Ponta, fără să facă nimic

0
540

farmec.ro
carturesti.ro%20
A deranjat Mangalia?! Vezi ce spune Bogdan Huţucă.
Prefectul judeţului Constanţa a primit "un cartonaş galben" de la Ponta, fără să facă nimic

Premierul i-a avertizat, vineri, pe prefecţi că dacă vor fi influenţaţi politic în deciziile lor vor fi eliberaţi din funcţie. Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe prefecţi că vor primi imediat cartonaş roşu dacă vor accepta ca deciziile luate să fie influenţate politic de către membrii partidelor care s-au aflat sau sunt în prezent la guvernare.

El a arătat, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale, că prefectul judeţului Constanţa a primit deja un cartonaş galben, fără să prezinte însă detalii în acest sens. Premierul a mai cerut prefecţilor să organizeze ireproşabil şi echidistant alegerile din acest an, să fie pregătitţi pentru eventuale inundaţii şi să se implice, alături de poliţie, în combaterea criminalităţii organizate.

Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecţilor, subprefecţilor şi celorlalţi şefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliţiei şi Jandarmeriei, este că se supun legii şi nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influenţat sau solicitat de către o forţă politică ca o încălcare a atribuţiilor dumneavoastră şi nu voi ezita nicio secundă să iau toate măsurile pe care legea mi le pune la dispoziţie. Vor fi situaţii, şi vă rog să le evitaţi pe cât posibil, în care o să trec direct la cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie. Ieri, ca să nu încep direct cu cartonaş roşu, domnul prefectul de Constanţa aţi primit un cartonaş galben de la mine şi vă rog să aveţi grijă să nu-l primiţi şi pe al doilea. Toate acţiunile se fac conform legii, nu mă interesează ce vor partidele din judeţul Constanţa, a spus Ponta.

Noul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, până în prezent director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, a fost învestit în funcţie duminică, el spunând că doreşte să se familiarizeze într-un timp scurt cu atribuţiile de prefect. Premierul a mai cerut prefecţilor să organizeze ireproşabil şi echidistant alegerile din acest an, cu măsuri imediate de sancţionare a incidentelor deja înregistrate, să fie pregătiţi pentru eventuale inundaţii şi să se implice, alături de poliţie, în combaterea criminalităţii organizate, conform rtv.ro.

Facem precizarea că până acum singura acţiune a prefectului de Constanţa a fost să atace în contencios hotărârile adoptate într-o şedinţă de consiliu la Mangalia. Printre hotărâri, şi cea privind organizarea unui referendum, în ziua alegerilor, pe tema rezilierii contractului cu firma de furnizare a agentului termic.

Ce spune Huţucă

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Iată şi punctul de vedere al prefectului judeţului Constanţa: Premierul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la activitatea de control şi de legalitate a actelor verificate la nivelul Prefecturii judeţului Constanţa. Nu deţinem date suplimentare, dar Instituţia Prefectului a demonstrat, până în prezent, că principiul legalităţii este respectat întocmai.

Replica, 18 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply