Noul guvern pornește cu stânga

0
761

Pentru prima oară după opt ani, stânga revine la putere. Ponderea forţelor în cabinetul Ponta nu lasă nicio şansă pseudo-liberalilor.

Deşi teoretic avem o guver­nare social-liberală, prac­tic, guvernul lui Victor Ponta respiră prin toţi porii o orientare masivă spre stânga. Atât premierul, Ponta, cât şi vicepremierul, Florin Georgescu, sunt cunoscuţi pentru aplecarea lor spre politicile de această sorginte.

Ponta a „revoluţionat“ TSD-ul şi, într-o măsură, ­PSD-ul în întregimea sa, iar Georgescu este un adept convins al măsurilor economice socialiste. Alături de cei doi, portofolii importante au şi alţi PSD-işti din nucleul ideologic dur. De cealaltă parte, deşi egali ca număr, miniştrii liberali sunt ori lipsiţi de anvergura necesară impunerii unei direcţii, ori departe de idealurile de dreapta ale partidului.

Faptul că UNPR, o formaţiune politică de centru-stânga cu rădăcini în PSD, susţine Guvernul este o dovadă în plus. De altfel, majoritatea primelor măsuri anunţate de noul executiv nu au de-a face cu o guvernare de dreapta.

Articolul complet, in Capital, luni, 7 mai 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply