Un milion de noi locuri de muncă şi TVA de 19 %, promisiunile guvernului Victor Ponta

0
693

Promisiunile Cabinetului Ponta se referă în special la crearea de noi locuri de muncă, la introducerii impozitului diferențiat, la reducerea CAS cu 5 la sută pentru angajatori și construirea a 1.200 de kilometri de autostrăzi până în 2020. USL îşi mai propune “descurajarea UDMR în a mai ridica pretenţii şi a mai pune condiţii.

Un milion de noi locuri de muncă şi TVA de 19 %, promisiunile guvernului Victor Ponta

Din punct de vedere economic, USL promite un milion de locuri de muncă, astfel încât  numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual, scrie Mediafax.  Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.

 USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.

 USL va păstra plafonul de 16% şi va introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, astfel: cota 8% – până la 800 lei/lună, cota 12% – de la 800 lei/lună până la 1600 lei/ lună şi cota 16% – pentru ce depăşeşte 1600 lei lună.

 După patru ani de mandat USL promite că TVA va reveni la 19%. USL promite, totodată, deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privată şi asigurări private de sănătate, cu plafon stabilit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 De asemenea, USL va introduce cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului).

 USL promite că va acorda şi un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsă între 5.000 şi 100.000 de Euro şi că va capitaliza CEC şi Eximbank.

Cititi articolul integral pe dcnews.ro, 29 .04.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply