Staţiunea Neptun, un şantier imens cu câteva zile înainte de 1 Mai

0
738

Ministrul Turismului, mulţumit de plaje, dar supărat pe primarul Mangaliei

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, s-a declarat mulţumit de starea plajelor, considerând că litoralul este pregătit de deschiderea sezonului estival. Marian Mitrea, şeful Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL), a promis ministrului, de faţă cu toată presa, că absolut toate plajele vor fi predate operatorilor în stare perfectă pe 27 aprilie, cu o zi înainte de deschiderea oficială a sezonului, anunţată de Petrescu.

Chiar dacă era evident pentru toată lumea că utilajele ABADL amenajau sâmbătă plajele exclusiv pentru ochii ministrului, Mitrea susţinea sus şi tare că nu avea cum să aranjeze atâtea plaje într-o singură zi. Pe de altă parte, şeful ABADL a pasat răspunderea pentru plaja surpată şi stâlpul de iluminat darâmat de la terasa din faţa Radio Vacanţa asupra agentului economic, în timp ce pentru spaţiile neamenajate şi pline de buruieni şi gunoaie de pe plaja Neptun a dat vina pe Primăria Mangalia.

Mitrea, apărat de Petrescu!

Ministrul Petrescu i-a luat chiar apărarea lui Mitrea în cazul porţiunii de plajă din Mamaia pline de scoici şi cu un stâlp căzut, spunând că nu trebuie să ne cramponăm de 10 metri de plajă cu probleme, în timp ce mii de alţi metri sunt perfect curaţi. Am venit să văd starea plajelor, să vă cât de pregătite sunt, iar din ceea ce văd aici este în regulă. Este adevărat că plajele nu sunt în ograda noastră, noi ne ocupăm de promovare şi am venit să ne asigurăm că turiştii vor avea parte de plaje bune şi tot ce au nevoie începând cu 1 mai. Vrem doar să tragem semnale de alarmă acolo unde e cazul şi să-i felicităm acolo unde e cazul, a spus Cristian Petrescu, la Mamaia.

Neptunul, un imens şantier

Problemele au apărut la Neptun, unde ministrul a constatat că staţiunea este un imens şantier, pe care se lucrează de zor pentru refacerea tramei stradale. De zor, însă fără spor, întrucât este mai mult ca sigur că lucrările nu vor fi finalizate până la deschiderea sezonului, situaţia în care Primăria Mangalia va fi sancţionată, a anunţat ministrul Petrescu. Ministerul a făcut tot ce ţinea de el, a pus la dispoziţie banii necesari, investiţia este derulată de Primăria Mangalia. Şeful de şantier ne-a promis că va fi gata şi eu sper să fie gata. Ne-am făcut partea noastră, mai departe cum se administrează investiţia e o altă discuţie. Lucrările sunt în întârziere, eu sper ca cei de la Primăria Mangalia să se ţină de treabă. Dacă nu se respectă termenul, vor exista sancţiuni, conform contractului, a afirmat Cristian Petrescu, care a fost însoţit la Neptun de consilierul PDL şi directorul Neptun Olimp SA Paul Foleanu, deputatul Zanfir Iorguş şi directorul de la Cocor, Nicolae Moroianu. De asemenea, pe plaja din Neptun, ministrul a fost aşteptat şi de George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa. Pe tot parcursul vizitei din Constanţa, ministrul Turismului a fost însoţit de prefectul Claudiu Iorga Palaz.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe lângă şantierul şi plajele din Neptun, ministrul a vizitat şi proaspăt renovatul hotel 2D, al fraţilor Duşu, demnitarul felicitându-i pe patroni pentru felul în care au ştiut să atragă fonduri europene şi să transforme fostul hotel Sulina într-o locaţie mult îmbunăţită. Referindu-se la turismul de pe litoral, în general, ministrul Petrescu a reluat ideea că toate construcţiile ilegale de pe plaje trebuie demolată, anunţând, totodată, intenţia ministerului de supraimpozita hotelurile care nu sunt folosite şi lăsate în paragină.

Cristian ANTON, replicaonline.ro, 23 apr.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply