Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat din funcţie

0
868

farmec.ro
carturesti.ro%20

Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat din funcţie

Instanţa Tribunalului Buzău a decis, joi, anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, prin care fusese eliberat din funcţie primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pe motiv de incompatibilitate.

Claudiu Palaz (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Tribunalului Buzău, instanţa dispune anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa nr. 773 emis la data de 14.11.2011 prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Mangalia al reclamantului Tusac Mihai Claudiu.

“Constată că prin sentinţa nr. 490 din 23.02.2012 pronunţată de Tribunalul Buzău s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului nr. 773 din 14.11.2011 până la soluţionarea irevocabilă a prezentei acţiuni. Admite în parte cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, în sensul că va obliga pârâtul să plătească reclamantului suma de 7.500 lei”, arată site-ul Tribunalului Buzău.

Decizia magistraţilor buzoieni nu este irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În luna noiembrie a anului trecut, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a emis ordinul de eliberare din funcţie pentru primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că edilul s-ar afla în stare de incompatibilitate.

ANI a constatat că Mihai Claudiu Tusac nu a menţionat în declaraţia de interese că este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC “Administrarea Parcului Industrial Mangalia. Inspectorii de integritate au constatat că primarul a fost în incompatibilitate în perioada 03.11.2008 – 24.06.2009, respectiv, în perioada 26.07.2008 – 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Mangalia, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC “Administrarea Parcului Industrial Mangalia”.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Buzău după ce Înalta Curte de Casaţie a decis în luna ianuarie strămutarea acestuia de la Tribunalul Constanţa, în urma unei solicitări a prefectului Claudiu Palaz.

În data de 23 februarie, magistraţii buzoieni au hotărât să suspende efectele ordinului respectiv până la soluţionarea irevocabilă a acestei acţiuni, iar de la acea dată Mihai Claudiu Tusac a fost repus în funcţia de primar al Mangaliei.

Mihai Claudiu Tusac mai fusese eliberat din funcţie din acelaşi motiv şi în anul 2009, a atacat în instanţă ordinul prefectului şi a avut câştig de cauză.

Claudiu Palaz a precizat că a pierdut acel proces deoarece nu a existat un raport de la ANI, şi nu pentru că primarul nu era incompatibil.

Mihai Claudiu Tusac este primar al municipiului Mangalia din anul 2008, din partea PSD.

mediafax.ro, 19.04.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply