Proiectul lui Iorguş pentru Mangalia: cea mai ieftină gigacalorie din ţară

0
672

Sensibil la problemele cu care se confruntă locuitorii din Mangalia de când a părăsit administraţia locală, deputatul PDL Zanfir Iorguş s-a decis să candideze la Primăria Mangalia.

Anunţul a fost făcut public, ieri, de Zanfir Iorguş, în timp ce se afla la sediul PDL din Constanţa, după ce membrii Biroului Permanent Judeţean i-au validat candidatura la Primăria Mangalia.

„M-am hotărât să candidez alături de echipa mea la Primăria Mangalia după ce am văzut că, timp de patru ani, nu s-a mai făcut nimic pentru locuitorii oraşului. În această perioadă, situaţia din Mangalia a devenit catastrofală şi a ajuns aproape de faliment, lucru care m-a determinat să candidez şi să aduc soluţii la problemele locuitorilor”, a declarat Zanfir Iorguş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi pentru că, în această iarnă, problema căldurii a fost cea care i-a chinuit cel mai mult pe locuitorii din Mangalia, Iorguş a spus că are deja soluţii pentru ca oamenii să nu mai întâmpine astfel de probleme începând cu iarna acestui an.

În acest context, Iorguş a spus că intenţionează să pună în aplicare un plan prin care se va realiza de către primărie un proiect de încălzire alternativă cu pompe de căldură care folosesc izvoarele de ape termale sub presiune din Mangalia. Termenul de execuţie va fi imediat după ce Iorguş va fi ales primar al oraşului Mangalia.

„Intenţionăm ca la Mangalia să punem în aplicare un proiect pe care îl avem în lucru de doi ani. Este vorba despre un proiect de încălzire alternativ, cu pompe de căldură care folosesc izvoarele de ape termale sub presiune din Mangalia. Proiectul va fi finalizat din fonduri europene şi locale şi va aduce preţul mediu de producţie a gigacaloriei la 120 de lei. În aceste condiţii, populaţia branşată la sistemul centralizat de căldură va plăti un preţ fix de 165 de lei gigacaloria, preţ care va exista pe toată perioada mandatului meu”, a spus Zanfir Iorguş.

El a mai adăugat că toate familiile care sunt debranşate de la căldură şi care locuiesc la bloc sau în gospodării individuale şi care folosesc altă sursă de încălzire, cum ar fi gazele naturale sau energia electrică, vor primi în lunile de iarnă un ajutor de încălzire de 150 de lei pe lună, dacă veniturile familiei respective nu depăşesc 2.000 de lei lunar şi 100 de lei pe lună pentru familiile ale căror venituri lunare depăşesc 2.000 de lei. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În altă ordine de idei, Iorguş a ţinut să precizeze că, imediat după ce va fi ales primar al municipiului Mangalia, intenţionează să rezilieze contractele dintre asociaţiile de proprietari şi SC Callatis Therm şi preluarea serviciului de producere şi distribuţie agent termic de către primărie, deoarece noua societate Callatis Therm a arătat în această iarnă că este incapabilă să asigure căldura în oraş.

Un alt proiect pe care doreşte să-l pună în aplicare ca primar al oraşului Mangalia este cel care vizează asistenţa socială la domiciliu. Printre altele, oamenii nevoiaşi nu vor mai fi puşi pe drumuri şi obligaţi să stea la cozi pentru a primi alimente, ci va exista un tichet social cu care să-şi poată cumpăra ce alimente doresc. Proiectele lui Zanfir Iorguş nu se opresc aici. Ele vor fi făcute publice în cadrul unei ample întâlniri.

Deputatul PDL Zanfir Iorguş îşi va anunţa oficial candidatura la Primăria Mangalia, sâmbătă, 7 aprilie. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 17.00, la Casa de Cultură din oraş, şi va fi urmat de un spectacol.

Vineri, 06 Aprilie 2012. Autor: Carmen MOCANU, cugetliber.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply