Mişcarea Populară la Constanţa: ce partide îşi dau mâna pentru a-l înlătura pe Mazăre

0
819

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru alegerile locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară”, cu sigla inima şi culoarea verde, a spus, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

În acest context, liderul democrat-liberalilor constănţeni, Gigi Chiru, a declarat că a luat în calcul această oportunitate şi că va convoca membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL pentru a discuta despre această chestiune.
„Sper ca joi, vineri sau sâmbătă, în funcţie de cum vor putea şi colegii mei, să organizăm un Birou Permanent Judeţean unde să abordăm şi acest subiect. În opinia mea, sunt de acord cu o alianţă pe plan local, o alianţă în care să avem parteneri de la toate formaţiunile politice, mai puţin cele care fac parte din USL. Mai mult, mă gândesc chiar la societatea civilă sau la diverse ONG-uri”, a declarat Gigi Chiru pentru „Cuget Liber”.

Discuţiile în PDL despre o alianţă pe plan local nu sunt tocmai noi, posibili parteneri de alianţă în Mişcarea Populară fiind cei de la UNPR.
De altfel, liderul UNPR Constanţa, George Lipoveanu, a spus că formaţiunea politică pe care o reprezintă are disponibilitatea de a susţine candidatura lui Gigi Chiru pentru Primăria Constanţa.
„Protocolul de la nivel central între PDL şi UNPR specifică faptul că noi vom sprijini candidaţii PDL în toate circumscripţiile în care PDL are şanse mai bune decât PDL pentru a câştiga mandate”, a spus George Lipoveanu.
El a precizat că, şi inversa este valabilă, astfel PDL va susţine candidaţii UNPR în localităţile unde aceştia au şanse reale pentru a câştiga.

O altă formaţiune care ar putea bate palma cu PDL Constanţa în cadrul Mişcării Populare ar fi PNŢCD.
„Noi suntem deschişi colaborării cu PDL şi cu orice alt partid. Avem deschidere faţă de o asemenea iniţiativă. Raţionamentul acesta este unul electoral şi derivă din dorinţa de a găsi, alături de partidul cu care ne vom alia pe plan local, candidaţi mai buni decât orice candidat al USL. Indiferent despre ce funcţii vorbim, fie că ne referim la primăriile din judeţ, Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean, chiar şi la consiliile locale. Totuşi, în această situaţie, este bine ca încă de la început să stabilim condiţiile de asociere şi termenii în care se va desfăşura colaborarea. Acesta trebuie să avantajeze, atât PNŢCD cât şi partidul cu care ne vom asocia. Am avut discuţii cu reprezentanţii PDL, ba chiar am avut discuţii concrete şi cu alţi reprezentanţi, de la alte partide, despre care nu aş vrea să vorbesc încă. În mare, putem spune că suntem deschişi colaborării cu alte partide, iar dacă PDL va veni cu o propunere vom analiza această variantă pentru alegerile locale”, a spus preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudor Chesoi.

Cuget Liber, Marti, 06 Martie 2012. Autor : Carmen MOCANU

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply