Lucian Vișa: “Cum n-a mai fost Filimon viceprimar, a fost căldură”

0
1073

farmec.ro

Lucian Vișa: “A trecut o săptămână de la celebra şedinţă de la Casa de cultură, unde, în stilul anilor ’50, poporul manipulat  de Filimon şi Olan, a hotărât că eu şi cu Sorin Andrei am oprit căldura în Mangalia. Pentru că este căldură de marţi şi pentru că spiritele s-au mai calmat, sunt sigur că mulţi vor lua aminte la cele de mai jos.

În momentul când a venit Filimon la conducerea primăriei Mangalia, nu erau bani pentru căldură în conturile primăriei. Filimon a cerut sprijinul guvernului, care nu a înţeles exact ce se întâmplă la Mangalia, dar a alocat 1.5 milioane lei pentru achiziţionarea de combustibil. Banii au venit destul de repede. Tot Filimon s-a rugat de principalii agenţi economici ai Mangaliei să plătească în avans impozitele pentru a asigura căldură. Numai de la DMHI şi Şantierul 2 Mai s-au încasat peste 2 milioane lei. Filimon nu a plătit furnizorului de căldură, ci a achitat diverşi furnizori, cu prioritate pe cei din Constanţa. Ca să iasă bine electoral, a venit cu o găselniţă, Callatis Therm e de vină că nu e căldură, iar primăria să-şi ia centralele înapoi. Apoi urma crearea unui  SRL condus de un apropiat al său care ar fi trebuit să execute şi lucrări de drumuri şi de construcţii. Cu alte cuvinte, Filimon ar fi vrut să controleze în următorii 4 ani (durata mandatului directorului acelui SRL care avea puteri depline) majoritatea bugetului Mangaliei. Orchestraţia era minunată, sub presiunea populară consilierii ameninţaţi ar fi trebuit să voteze în favoarea scopurilor sale. Căldură oricum n-ar fi fost pentru că preluarea centralelor ar fi fost ilegală, iar Filimon ar fi găsit pretexte de întârziere în obţinerea avizelor necesare funcţionării acestei societăţi. Faptul că banii plătiţi de agenţii economici pentru căldură au ajuns în altă parte, arată că Filimon avea alte planuri ce nu aveau legătură cu căldura.
Callatis Therm a fost obligată să producă agent termic de la 01.01.2011  la un preţ care era sub valoarea combustibilului. Era normal să clacheze financiar”.

Timp de două săptămâni, Filimon a  ţinut în cont banii de la guvern şi totodată Mangalia în frig.

“În lipsa primarului, 10 consilieri locali (Andrei, Cucoranu, Vişa, Mazâlu, Maganu, Foleanu, Griguţă, Crăciun, Negrea, Moldovan)  au înţeles acest joc cinic al lui Filimon şi lunea trecută au hotărât că trebuie să rezolve problema căldurii. M-au ales pe mine viceprimar, nu pentru că eram mai grozav, ci pentru că eram acceptat de marea majoritate. Împreună am aprobat preţul de producţie corect al gigacaloriei în Mangalia şi pe care instanţa ne obliga să-l aprobăm, şi de atunci am avut căldură. În ziua alegerii mele Filimon a retractat rezilierea contractului cu CT, a plătit banii de la guvern, apoi şi-a dat demisia”.

Mangalia a stat în frig doar pentru că aşa a vrut el.

“Problema căldurii în Mangalia rămâne, în iarna viitoare trebuie găsită o altă soluţie tehnică, altfel sistemul va claca”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: http://lucianvisa.wordpress.com/2012/02/26/cum-n-a-mai-fost-filimon-viceprimar-a-fost-caldura/


Mangalia News, 26.02.2012.


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply